Nu hänger tavlorna rätt

I morse fick besök av en trevlig ung man från bostadsområdets servicepersonal som skulle hjäpa till att borra några hål i väggarna! Betongväggarna här är så hårda så det finns inte en chans att betongkrokarna från IKEA kan slås in. Jag provade otaliga gånger i somras, men de små spikarna böjer sig direkt p g a att betongen är för hård.

Huvudgrejen var att få upp tavlan vi köpte i södra Kina i vintras, den tavla som glaset gick sönder på när konstnären skickade den till oss. Tack och lov blev det inga skador på själva målningen och den är nu inramad på nytt och hänger nu ovanför soffan på väggen i vardagsrummet!

Vacker tavla som vi köpte i södra Kina och sedan ramade in efter att glaset gått sönder i transporten

Det var fler hål som behövde borras och den trevlige mannen fick även borra ett par nya hål i matrummet och sovrummet för att några tavlor skulle hamna lite mer centrerade i förhållande till omgivningen. Han hjälpte oss även med fästen till en gardinstång vid utgången från vardagsrummet till södra balkongen! Det blev helt perfekt och jag kunde sedan hänga upp den underbara gardinen “Kumiseva” från finska Marimekko 1971 som jag tog med från Sverige just för att jag trodde den skulle passa perfekt och det gjorde den verkligen!

Mannen var nog här i närmare en timme, men han ville absolut inte ha något betalt för arbetet utan detta ingår i den serviceavgift som man betalar en gång om året. Någon hyra eller månadsavgift som i svenska bostadsrätter existerar inte i Kina utan det är bara denna serviceavgift på drygt 3000 kronor om året som betalas, plus givetvis för el, gas och vatten efter förbrukning.

Vi ville åtminstone ge lite dricks för väl utfört arbete, men dricks existerar heller inte i Kina, varken på restauranger eller om du åker taxi (undantag för vissa väldigt exklusiva restauranger som lägger på en serviceavgift). Jag tror och hoppas vi ändå lyckades smyga ner någon sedel i hans väska innan han begav sig vidare till nästa uppdrag!

På kvällen fixade jag sedan köttfärssås och pasta och den blev faktiskt riktigt god! Ska ta mig ned till Walmart någon dag och köpa lasagneplattor för sådana finns inte i de kinesiska affärerna, men däremot finns pasta i rätt många olika former.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.