Partiledardebatt i Sveriges Riksdag

Jag följer mycket ofta de olika debatterna i Sveriges Riksdag direkt online från Kina nu sedan Sverigedemokratarna kommit in i riksdagen och det blivit en helt annan stil på dessa debatter. Jag vet inte om det var någon medveten strategi av Sjuklövern att i början skicka fram en massa “stolpskott” som i höstas där i princip alla blev totalt sågade längs med fotknölarna i alla debatter, för då var det verkligen riktigt pinsamt ibland att se och höra okunskapen från många folkvalda Sjuklöverpolitiker.

Idag var det i alla fall partiledardebatt igen och förra gången jag följde en sådan från Kina var det överhuvudtaget ingen debatt eftersom alla (utom Jimmie Åkesson) skulle “hylla” avgående Mona Sahlin och Åkesson vann väl en jordskredsseger i Aftonbladets omröstning om vem som var bäst (för att han var den ende som debatterade).

Håkan Juholt är faktiskt inte så pjåkig som debattör och han går säkert hem hos en del socialdemokrater och landsfader Fredrik Reinfeldt var också hyfsad, men hans otroliga bitterhet mot att Sverigedemokraterna är tungan på vågen i riksdagen lyser igenom i precis allt han säger och ligger honom rejält i fatet! Jag tycker han borde inse verkligheten och anpassa sig efter den, men han har målat in sig i ett hörn när det gäller Sverigedemokraterna och kan inte acceptera att göra det!

Jimmie Åkesson var fanstastiskt bra i vissa stycken men mindre bra i andra (koncentrera dig på de viktiga frågorna och inte obetydliga frågor som skolavslutningar i kyrkan). Jan Björklund, Gustav Fridolin, Göran Hägglund och Lars Ohly var genomgående mest dåliga enligt min åsikit men Maud Olofsson var ju en total katastrof med sitt snack om “nybyggare” och att “ni vill ju kasta ut alla invandrare”. Herregud, har hon inga medhjälpare i partistaben som kan reda ut verklighen för henne??

Här i härliga Beijing och Kina var annars dagen som vanligt, fast solen lyser inte som den brukar men det kom faktiskt inget regn alls under dagen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.