Molnigt men mycket varmt

Idag blev det inte mycket vettigt gjort mer än att skriva mail och gå och handla lite! Valde en affär lite längre bort för att det skulle bli en rätt lång promenad. För en gångs skull lyser inte solen, men det är ändå en mycket kvav värme.

Kineser är i regel oerhört vänliga, men ibland kan de ryka ihop ordentligt. Såg en rolig diskussion mellan två byggnadsarbetare idag, de stod och vrålskällde på varandra med bara några centimeter mellan ansiktena. Jag hörde de långt bort på gatan och de höll på i minst fem minuter och det var många kineser som stannade till och roat lyssnade på skådespelet! Det har hänt flera gånger att jag sett liknande händelser på gator, parker eller på marknader men det brukar aldrig gå till handgripligheter.

Närmast var det en gång när en man fått någon liten buckla eller repa på sin nya bil av någon äldre cyklist och han var verkligen skogstokig och stoppade upp trafiken mitt i en gatukorsning och efter att ha skällt som en galning gick han till bilen och hämtade ett basebollträ, men cyklisten hann under den tiden försvinna.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.