Hash House Harriers

Idag gjorde jag första besöket på Silk Street Market, men inte för att handla utan mest för att träffa en del försäljare jag lärt känna! En av tjejerna har jag skrivit om tidigare och hon är verkigen både trevlig och intelligent. Hon vet att jag inte ska handla, men tar ändå tid på sig att prata och idag handlade diskussionen mest om varför jag tycker det är bättre att leva i Kina än i Sverige och jag försökte förklara. Fast hon har helt klart genomskådat en av anledningarna som jag inte nämnde!

Det var inte bara Silk Market jag skulle kolla på utan jag ville även kolla var Tims Texas BBQ låg och den låg precis där jag trodde några hundra meter norr om Silk fast på andra sidan gatan. Anledningen till att jag kollade var att Beijing Hash House Harriers i brukar samlas där inför sina löpningar i Beijing. Jag ska absolut försöka hänga på några söndagar framöver. HHH finns i de flesta större städer och är kortfattat “Beer lovers with a running problem”. De samlas helt enkelt och springer och stannar sedan några gånger och dricker öl för att återställa vätskebalansen. Jag kommer att skriva mer om HHH framöver, deras hemsida finns på http://www.hash.cn

Tims Texas BBQ strax norr om Yonganlis tunnelbanestation och Silk Street Market

I morgon bitti kommer en taxi och hämtar oss klockan 05.00 på morgonen för då blir det en heldag i närheten av Badaling cirka tio mil norr om Beijing. Det är drygt 500 medlemmar från en av cykelklubbarna i Beijing som ska transporteras till och vara med i “The 1st Beijing International Cycling Tour Festival Sponsored By Badaling Great Wall“. Det ska bli intressant att vara en del av detta evenemang, för egen del ska jag dock inte cykla utan bara vara fotograf under dagen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.