Invasion av trädgårdsarbetare

Idag var det en formlig invasion av trädgårdsarbetare till bostadsområdet när jag tog en morgonpromenad i stället för att springa! Luften är alldeles för dålig för att jag ska springa just nu, även om det är mycket bättre luft  inom området än utanför med tanke på alla bäckar och fontäner. Normalt sett brukar det komma ett gäng på tio-tolv äldre män i gröna tröjor som sköter gräsmattorna och blommorna i området, men idag var det mångdubbelt fler och de började redan klockan 07.00 med att klippa gräset nedanför med sina dundrande motorgräsklippare och höll sedan på hela dagen! Det är helt grymt vad grönt allting är här om man jämför med vissa områden utanför som inte vattnas och jag ska se om jag kan återkomma med några bilder från olika delar av området!

I övrigt satt jag mest vid datorn hela dagen, förutom en eftermiddagspromenad ned till ett ställe där de säljer krukväxter mycket billigt (jämfört med Sverige) och vi har handlat en del där tidigare och jag ska gå dit i helgen igen och handla lite när jag åter har en långhelg på egen hand! Det är nämligen sluttentamen i Middle School och tentamensplatsen ligger i helt motsatt del av Beijing så det skulle ta en och en halv till två timmar enkel resa vilket blir alldeles för mycket.

Både lunch och middag blev hemlagade kinesiska läckerheter med god kinesisk öl!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.