Bilder från bostadsområdet kommer i morgon!

Idag var det åter kring 35 grader och jag försökte springa en runda på morgonen, men det gjorde alldeles för ont i knät så det blir nog till att ta några värktabletter innan jag provar det nästa gång! Däremot fungerade det bra att promenera några varv och på eftermiddagen gick jag sen ytterligare en långpromenad inom området! Jag har ju lovat att visa bilder härifrån även i denna bloggen och de kommer i morgon för jag hinner inte fixa dessa idag!

Idag blev det pasta och köttfärssås till lunch och sedan pizza av den resterande köttfärssåsen till middag, men jag tycker inte den smakade så bra! Måste ta mig till Walmart eller Carrefour och se om jag hittar något som påminner om pizzakryddor, för det finns inte i de kinesiska affärerna! Brukar faktiskt ha det med mig, men denna gången glömde jag helt bort detta!

Att allt är otroligt billigt i Kina jämfört med Sverige vet väl alla och dagens bild får bli på några sådana exempel från dagens handling! Jag ska skicka upp fler liknande bilder efterhand och det går som vanligt att klicka på bilden för att se en större version!

Exempel på vad några olika drycker kostar i Beijing

Från vänster 50 centiliter Yanjing Beer som kostar 3,80 yuan/kronor (det finns billigare öl, men jag gillar just denna bäst), 50 centiliter Pepsi som kostar 2,75 yuan/kronor och 55 centiliter mineralvatten från Nongfu Spring som normalt kostar 1,20 yuan/kronor flaskan, men idag var det extrapris och bara 0,90 yuan/kronor!

På kvällen läste jag sen en ynklig artikel i Dagens Nyheter där Sveriges statsminister Fredrik Reinfeldt “grät ut” om hur hemskt det är att han inte längre kan bestämma allt i Sverige och jag skrev en längre recension av eländet i Karlskronabloggen!

Jag tror Fredrik Reinfeldt snart kommer att gå samma väg som Maud Olofsson, dvs att tvingas avgå om han fortsätter dessa barnsligheter. Han är som en kombination av Grin-Olle och Gnäll-Måns från de klassiska svenska sagorna!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.