Det blev lite för många bilder…

Jag gick runt och tog en hel del bilder inne i bostadsområdet igår och hade tänkt jag skulle lagt ut dem idag, men det blev alldeles för många bilder så jag delar upp dem på flera inlägg! Kände mig dessutom riktigt dålig i morse, det är nog en kombination av den extrema värmen, att jag satt uppe lite för länge igår och kanske också att jag drack en del kinesiskt flygbränsle för sent på kvällen! Ska försöka skärpa mig och äta ordentlig frukost varje dag och naturligtvis även lunch och middag, men det blir det alltid när jag är i Beijing! Idag orkar jag inte göra någon middag i värmen så det blir god hämtmat från en restaurang som ligger alldeles bredvid!

Steg annars som vanligt upp vid sextiden på morgonen och jag har hittat en kanal som sänder Mr Bean mellan klockan halv sju och sju och idag var det några riktigt roliga inslag som aldrig sett tidigare! Annars blir det mest sport i form av fotboll från Sydamerikanska Mästerskapen och Dam-VM! De kör även repriser med alla målen från Ungdoms-VM som avgjordes tidigare! Sen är det naturligtvis mycket sportfokus kring Li Na efter hennes tennisseger i Paris och nu har hon även till Kina och hyllas dagligen i intervjuer och i repriser.

Här kommer några bilder och jag börjar med några från utanför bostadsområdet! Hela det här området i Beijing heter The Riverside och alla trottoarer på gatorna utanför har stenläggning med The Riversides logotyp. Området ligger i sydost och går från tredje till fjärde ringvägen så det är många kilometer långt med massor av olika bostadsområden liknande det där vi bor.

Just detta området är dock lite speciellt och det heter The Riverside Central Garden, förmodligen för att det ligger mitt i The Riverside och så mycket växtlighet och rinnande vattendrag som här har jag aldrig sett i något annat område i närheten, så det ska väl vara någon form av “lunga” för hela området!

Klicka på bilderna för att se en större bild!

Hongyan Road

Så här ser en några av de nio byggnaderna ut från Hongyan Road som ligger utanför norra sidan av området. I bottenvåningen på norra sidan ligger affärer, mäklarkontor, tvättfirmor, biluthyrning, caféer mm och det brukar vara rätt stor omsättning, speciellt bland småaffärerna! Jag tror det liggere åtminstone fyra bostadsmäklare där som säljer lägenheter i den extremt heta bostadsmarknaden i Beijing

Norra ingången till The Riverside Central Garden

Här är huvudingången till bostadsområdet som ligger i norr på Hongyan Road. Där finns fina utsmyckningar i form av stenar och även små vattenfall och “totempålar”. Det finns en ingång i varje väderstreck och de är bemannade med trevliga “vakter” eller vad man ska kalla dem! Kommer det några besökare eller om man beställt mat så ringer de alltid och meddelar! På vintern är de rejält påpälsade, men nu under sommarens extrema värme får de skugga sig under gröna parasoll, men uniformer och mössa slipper de inte att använda!

Västra ingången till The Riverside Central Garden

Här är det västra ingången till området som är den som jag använder mest. Den västra och östra ingången är också de där man kan köra bil in för att komma ner i det enorma garaget som finns under hela bostadsområdet.

Södra ingången till The Riverside Central Garden

Här är det södra ingången som nog är den jag använder minst av alla. I husen åt söder ligger de mest lyxiga och dyraste lägenheterna och anledningen är att det skulle byggas en stor park till höger med en konstgjord sjö, men det området är fortfarande inhägnat bakom blå plåtstaket och jag har inte sett något arbete påbörjat där de senaste fyra åren, det påminner just nu mer om en soptipp om man kollar in bakom staketet, men förhoppningsvis kommer det att bli en fin park med en stor sjö så småningom!

En annan vinkling från Hongyan Road

Här kan man se några av de nio byggnaderna som ingår i The Riverside Central Garden och jag återkommer senare med vad de olika numreringarna på byggnaderna betyder, även om jag tror jag förklarat det tidigare en gång!

Det får räcka med bilder för idag och nästa gång återkommer jag med några bilder inifrån området!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.