Lunch på McDonalds

Det känns i knät att jag gick så länge igår, men inte så mycket som jag trodde. Tänkte fortsätta promenerandet och idag blev det exakt en timme. Gick ner till McDonalds vid Panjiayuan Bridge och tog en tidig lunch strax efter klockan elva. Klockan 11-14 har de extrapris 15 kronor för ungefär motsvarande BigMc & Co (dubbelburgare, strips och cola) i Sverige, fast jag tycker den smakar betydligt godare här.

Interiör från McDonalds vid Panjiayuan Bridge i Beijing

Interiör från McDonalds vid Panjiayuan Bridge i Beijing. Det ser ut ungefär som på vilket McDonalds som helst i Sverige. En skillnad är väl killarna i rött till höger som ingår i den personal som kör ut maten till de som vill ha det hemkört. De kommer in här med sina stora värmelådor och får mat och instruktion om var den ska lämnas och sedan sätter de på hjälmen och kör iväg på sina elmopeder!

Det blev exakt en timmes promenad efter lite kringelikrokiga vägar tillbaka, men sista minuterna började det göra ordentligt ont på insidan av vänster knä igen så det var bara att försöka vila när jag kom hem igen! På kvällen blev det hämtmat från Carrefour i form av en mycket god och kryddstark risblandning med diverse grönsaker och köttbitar. Alla de stora varuhusen i Beijing har särskilda matavdelningar där de lagar olika rätter som man kan köpa med sig hem till en försvinnande billig kostnad.

Här kommer några fler bilder från bostadsområdet

Bilder från The Riverside Central Garden

En av nio byggnader i detta område, de är numrerade från A01-A09 och de ser likadana ut, men om man kollar närmare byggnad för byggnad så ser faktiskt inga byggnader exakt likadana ut!

Här kommer några fler bilder från bostadsområdet

Byggnaden till höger är just A05 och här syns några av de åtta olika uppgångar som finns till byggnaden. I varje uppgång finns minst tolv lägenheter (etagevåningar nederst och överst).

Här kommer några fler bilder från bostadsområdet

Den här hunden tillhör familjen som bor i etagevåningen underst och den “håller vakt” just där vi går in i ingång 07 i byggnad A05. Jag litar inte riktigt på den hunden, för den verkar ibland väldigt agressiv, speciellt ett par gånger när jag sett några barn reta den. Jag har dock aldrig sett den utanför “tomten” men med tanke på ståltrådarna i de understa öppningarna har det förmodligen hänt att den tagit sig ut.

Här kommer några fler bilder från bostadsområdet

Igår missade jag att lägga upp “älgen” (eller vad det nu är) på bilden ovan i samband med att jag skrev om de olika konstutsmyckningarna. Jag tycker den är rätt häftig!


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.