Dubbla långpromenader

Det har känts rätt bra i vänster knä under perioden jag var sjuk och jag tänkte jag skulle testa några långpromenader så på förmiddagen tog jag en tur på en timme och tio minuter som kändes riktigt bra! Gick en runda där det är mycket folkliv och det finns mycket intressant och vackert att titta på. Efter att ha fixat lunch kunde jag sedan inte låta bli att ta ytterligare 40 minuters promenad på eftermiddagen. Nu återstår bara att se hur det känns i mitt knä i morgon när jag vaknar!

Vi hade tidigare bestämt att vi skulle träffas på min favoritrestaurang för middag på kvällen och halv sju gick vi in i denna underbara nudelrestaurang. Jag tog husets special med nudlar, åtta olika grönsaker och en köttblandning. Servitöreren sveper i de åtta grösakerna och sen får man själv blanda i köttet som ligger i en mycket god brunaktig sås. Det var helt klart den bästa blandning jag lyckats med hittills och jag åt faktiskt upp hela skålens innehåll, vilket det nog var några år sedan det hände senast. Helt underbart gott! En sådan skål kostar idag 18 yuan/kronor och priset stiger hela tiden! Om jag minns rätt kostade samma rätt 8 yuan/kronor första gången jag åt en sådan för snart fyra år sedan. Fast det är en förhållandevis högklassig restaurang så det går säkert att hitta motsvarande för en femma på någon liten familjerestaurang på någon tvärgata.

Så kommer ytterligare några bilder från bostadsområdet.

Diverse konstutsmyckningar i bostadsområdet

Lite här och var i området finns olika former av konstutsmyckningar och den här väggen tycker jag är mycket vacker, fast tyvärr stör solen lite på bilden. Det är massor av “bilder” av människor i olika situationer och jag ska se om jag kan fixa några bättre bilder en annan gång.

Diverse konstutsmyckningar i bostadsområdet

Det finns ett par olika varianter av “fågelbon” och denna ser jag varje dag när jag går ut eller in genom norra ingången. Om det inte varit löv på träden skulle jag t o m sett den från balkongen.

Lekplats

Det bor väldigt många barn i området och lekplatser som den ovan finns det lite här och var, precis som det finns små motionsanläggningar med olika redskap för de lite äldre invånarna!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.