De fyra sista bilderna från området

Idag var vi på apoteket och handlade lite medicin mot knävärken! Det gör fortfarande oerhört ont, men det fungerar att gå när man “kommit igång” efter ett par minuter, men så fort jag sitter still och sedan rör benet så gör det jäkligt ont. Handlade dels en kinesisk motsvarighet till Voltaren som jag testat tidigare och jag tänkte ta en “kur” på samma sätt som man gör med Voltaren. Köpte även några intressanta “plåsterlappar” som ska sitta på ett dygn för att sedan bytas mot en ny och dessa ska ta förhoppningsvis ta bort smärtan och minska svullnaden! Testade något liknande för knappt tre år sedan när jag föll illa under min morgonlöpning. Vi får se hur det blir! Lapparna är 10 x 7 centimeter så de täcker precis det området som gör ont och efter att ha rakat bort håret satte jag på första lappen vid 17-tiden!

På morgonen kollade jag Argentina mot Uruguay i Sydamerikanska Mästerskapen och jag måste skriva att det var en av de bästa matcher jag sett på mycket länge. Vilket hjärta Uruguay spelade med och jag tycker det var helt rättvist att de till sist fick vinna efter straffar, mest tack vare sin fantastiske målvakt!

Nedan kommer så de fyra sista bilderna från bostadsområdet!

The Riverside Central Garden på Hongyan Road i Beijing

Under hela bostadsområdet finns ett gigantiskt garage där man kan hyra plats för sin bil om man vill! Det är dock faktiskt något som är dyrare än i Sverige, åtminstone om man jämför med Karlskrona. Jag har för mig att kostnaden är 580 yuan/kronor i månaden för en garageplats. Det finns två nedfarter och två uppfarter från garaget i väst och öst och dessa är bemannade dygnet runt och när en bil kommer lyfts bommen för ned- eller uppfart.

The Riverside Central Garden på Hongyan Road i Beijing

Till höger syns två av “trädgårdsmästarna” som vattnar, klipper gräs, ansar träd, håller rent i vattendragen med mera. Det är äldre herrar som säkert är pensionerade, men drygar ut pensionen genom att arbeta. De är väldigt mörka i hyn och jag antar att det är migrantarbetare från södra Kina. Tidigare bodde de i baracker en bit härifrån, men numera ser jag de komma upp ur garaget varje morgon vid sjutiden. De är väl cirka 15-20 män och de bor förmodligen under garaget där det finns sovsalar som jag råkade se en gång i vintras när jag förirrade mig ned under garaget. Förutom trädgårdsmästarna finns det äldre män som går och sopar alla gångar rent från löv hela dagarna, kvinnor som går och tvättar gångarna, särskilt de svarta marmorinläggningarna runt huvudingången, kvinnor som skurar trapporna och hämtar soporna utanför dörren. Utöver det finns det servicepersonal som delar ut posten och som sköter alla administrativa uppgifter från sitt kontor mitt i området! Sen givetvis alla vakter vid de fyra ingångarna som alla är yngre män och jobbar i skift dygnet runt. Jag vet faktiskt inte hur många som arbetar i området, men det måste vara en bra bit över hundra personer kanske närmare två hundra.

The Riverside Central Garden på Hongyan Road i Beijing

De som bor i etagevåningarna längst ned i byggnanderna längst i söder har ofta fina “strandtomter” där de kan sitta på kvällarna och koppla av!

The Riverside Central Garden på Hongyan Road i Beijing

Ännu en bild där man ser några fina “strandtomter”. I vattnet simmar guldfiskar och de gillade faktiskt mitt hembakade bröd när jag matade dem för några dagar sedan!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.