Nästan som svenskt sommarväder!

Senaste veckan har det kommit rätt många regnskurar på nätterna och ibland med lite åska. Igår kom det redan sent på eftermiddagen och när det regnar så regnar det rejält! På morgonen idag tror jag bara det var 22 grader vilket nog är det kallaste jag varit med om denna sommar. Jag somnade mycket tidigt igår så när jag vaknade vid 04.30 så var det omöjligt att försöka somna om så jag gick upp och satte på kaffet! Kollade som vanligt svenska nyheterna på Politiskt Inkorrekt och satte på TV:n en stund senare!

Jag hade inte kollat tiden för damernas VM-final i fotboll, men när jag slog på TV:n var det slut på ordinarie tid och ställningen var 1-1. Lite överraskande, för jag var säker på att USA skulle vinna rätt enkelt. Så det blev en härlig morgon framför TV:n och helt underbart att Japan kunde vinna, det var de verkligen värda, så som de sprang och kämpade hela matchen. Matchens bästa prestation gjorde Japans superstjärna Homare Sawa som i bästa Zlatanstil klackade in kvitteringen till 2-2 när tre minuter återstod av förlängningen. Sen fick man se något åtminstone jag aldrig sett förut, de japanska spelarna samlades i en ring och gapskrattade tillsammans med sin tränare innan straffläggningen skulle börja! Om det var det som hjälpte eller något annat vet jag inte, men i straffläggningen var Japan överlägsna efter att USA missat sina tre första straffar. Det var genomgående rätt dåliga straffar förutom den sista japanska segerstraffen som satt klockrent i krysset! En välförtjänt seger för Japan!

Redan när jag steg upp kände jag att smärtan minskat i vänster knä och det var inga problem att gå omkring i stort sett som vanligt även om det gjorde lite ont. Nedan kommer en bild på de två “medicinerna” jag testar just nu. Till vänster är det motsvarigheten till Voltaren och till höger dessa “plåster” som sätts över det onda och byts mot ett nytt en gång per dygn.

Kinesiska mediciner mot smärta och inflammation

Innan lunch tog jag en promenad till det “nya” varuhuset och handlade lite och det kändes helt OK i vänster knä. Kan idag gå helt obehindrat även om det gör lite ont, men det har onekligen gått väldigt mycket framåt på mindre än ett dygn!

Exempel på några kinesiska matvarors priser

Här kommer några fler exempel på kinesiska matvarors priser. Överst ett pain-riche som kostar 1,90 yuan/kronor, 20 centiliter 56%-ig sprit 5,80 yuan/kronor, 302 gram fläskfilé 11,47 yuan/kronor, 1,2 kilo potatis 3,32 yuan/kronor, 6-pack 33 cl öl  10,80 yuan/kronor. Allting extremt mycket billigare än i Sverige förutom baconpaketet uppe till höger som är på 200 gram och kostar 14,80 yuan/kronor, dvs ungefär som i Sverige där det är lite mindre i paketen. Men förklaringen är att det är kanadensisk bacon och importerade varor är oftast t o m dyrare än i Sverige!

Nu ska jag strax ta en dusch och sedan byta “plåstret” på vänster knä och sedan ska jag nog testa att göra något gott med fläskfilén jag köpte idag!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.