Lite märklig trafikolycka!?

Igår när jag påbörjade promenaden till Longtanparken hade det just inträffat en trafikolycka på gatan utanför och jag stannade till en bra stund och kollade! Det var en gravid kvinna som i sin bil tydligen kört på en äldre man på cykel och han låg helt orörlig på marken. Kvinnan ringde (antar jag) till polisen, men fick hjälp av en av killarna som jobbar på ett av bostadsmäklarkontoren att förklara exakt på VAR olyckan inträffat.

Jag hade kameran med mig, men vis av tidigare “erfarenheter” om att man vid vissa händelser bör undvika att fotografera i Beijing så tog jag inga bilder! Det hade nog i och för sig inte varit något som helst problem just i detta fall, men bättre en gång för lite än en gång för mycket!

Mannen låg totalt orörlig med slutna ögon i de 15-20 minuter jag var där, men pratade med den gravida kvinnan som också hämtade en tidning från bilen som hon lade under hans huvud! Varningstrianglar har man tydligen inte i bilarna i Kina för hon satte ut en blå plastspann 20 meter innan olycksplatsen och det är faktiskt rätt mycket trafik där och särskilt bussarna hade problem att komma förbi eftersom det var precis vid en busshållplats det hänt!

Jag tror det är så att man inte får flytta bilar förrän polisen kommer till olycksplatsen och det kom till sist en polis i bil och fotograferade med mannen fortfarande liggande på marken! Han verkade måttligt intresserad liksom de få åskådarna från mäklarkontoren och tvättfirmorna och det fanns inga som helst skador på varken hans cykel eller kvinnans bil vad jag kunde se, så jag vet inte vad jag ska tro! Konstigt också att det inte kom någon ambulans till platsen under så lång tid som jag var där!

Tyvärr har det blivit i Kina som i USA att man ska stämma folk för småsaker om man ser en chans och det kan ju varit så i detta fall för det såg lite märkligt ut, men jag har faktiskt ingen aning eftersom jag inte såg själva händelsen utan kom dit först ett par minuter efteråt! I USA kan man ju t ex få flera miljoner för att McDonalds säljer för varmt kaffe och det finns en liknande trend i Kina också att man ska stämma folk när man är missnöjd med något!

I Sverige behöver man ju inte syssla med sådant, där är det bara att gå till Diskrimineringsombudsmannen (DO) när den möjligheten finns och annars kan man enkelt lura skattebetalarna på många miljoner om man spelar handikappad som alla dessa “kaninmän” vi läst om de senaste åren, fast det är mest vi som läser ocensurerade medier som har kunnat ta del om alla detaljer och läsa domarna i dessa fall!

Vi hade väl t o m en socialdemokratisk kommunpolitiker i Kalmar som anmälde SAS till DO för att att de serverade honom en skinkmacka i stället för den ostmacka han beställt på flyget mellan Stockholm och Kalmar (ostmackorna var slut), men jag minns faktiskt inte hur det gick med just den anmälningen!

Det är dock bara att söka på ordet kaninmän Google om det är någon som inte hört talas om dessa lurendrejare!

I övrigt förflöt dagen lugnt i svettens tecken i den fuktiga värmen, men när jag slog på luftkonditioneringen på eftermiddagen blev det behaglig temperatur inomhus! Kollade även på den lååånga filmen “Empire Of The Sun” som jag tidigare bara sett början och slutet av men nu kollade jag hela! Jag tycker den är riktigt bra!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.