Bara en promenad i värmen!

Jag klarade inte av hela listan igår, men det mesta och de viktigaste punkterna!

Idag steg jag upp strax före sex och satt några timmar och skrev vid datorn och klockan 11.00 visade de sedan den första Rockyfilmen på HBO och jag kan nog se den rätt många gånger! Ungefär som förr i tiden då man var tvungen att gå på bio för att se film, hur många gånger jag såg Mel BrooksDet våras för Hitler, Det våras för Sheriffen, Det våras för Frankenstein” o s v har jag inte en susning om, men precis som med Rocky är den första filmen absolut bäst, men uppföljarna också sevärda till skillnad från i många andra fall!

Det våras för Hitler, eller The Producers som den hette i original från 1968 är grymt rolig och jag kan fortfarande hitta nya små roliga detaljer jag inte sett tidigare varje gång jag ser filmen! Den har ju också kommit i en ny “version” som jag såg på HBO i juni och den lär väl också spelas på Broadway som musikal, men inget går upp mot Mel Brooks totalt galna första version med Zero Mostel, Gene Wilder, Kenneth Mars, Dick Shawn med flera och även den svenska “Ulla” hade en liten biroll och det var säkert därifrån Solstollarna fick idén till “Ulla-Bella min sekreterare“, även om dessa båda Ullor såg minst sagt olika ut!

Hittade faktiskt en fantastiskt bra artikel med en i det närmaste perfekt beskrivning av handlingen i filmen på Wikipedia ifall någon inte sett detta mästerverk! Klicka här!

I övrigt blev det bara en promenad i omgivningarna för att låta svetten rinna ännu mer än inomhus och nedan kommer några bilder! Tillbaka var det sen bara att sätta på luftkonditioneringen och då känns det som svensk sommartemperatur även inomhus!

Vattning av gräsmattorna

Nu var det nog en vecka sedan det regnade i Beijing förutom ett kort regn en natt och då rycker trädgårdsarbetarna in och vattnar gräsmattorna för fullt!

Renovering av en äldre byggnad i Beijing

En bild på en byggnad som håller på att renoveras och nu börjar bli riktigt snygg utvändigt (även om det inte framgår av bilden, men så är det). Kolla dock mannen längst till vänster som återkommer på nästa bild!

Installation av nytt AC-aggregat i Beijing

Jag såg honom inte när jag tog den första bilden och det är väl inte så farligt att stå så här på andra eller tredje vånngen, men jag har sett liknande upp emot tjugonde våningen, fast i regel har de faktiskt någon form av säkerhetsanordning i form av ett rep!

Ett nytt bostadsområde i Beijing

Dagens sista bild får bli från Songyu South Road som går parallellt strax norr om Hongyan Road och där har ett helt nytt bostadsområde växt upp under de senaste åren och på bilden syns ungefär en fjärdedel av området som omväxlande består av 15 eller 25 våningar höga skyskrapor med ett mindre parkområde i mitten.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.