Idag blev det till att stanna hemma hela dagen

Ja, det är en rejäl förkylning jag fått och jag tror t o m att jag åtminstone har lite feber, men det är inget jag tänker kolla ännu. Det gör rejält ont i halsen på morgonen och hostan och snuvan är inget vidare. Så idag stannade jag faktiskt inne hela dagen och satt vid datorn eller låg vid TV:n. Vaknade mitt i natten och kunde inte somna om så jag kollade slutet av matchen Mancheter City – Napoli och fick se båda målen direkt!

Det var nog väderomslaget där det plötsligt blev tio-tolv grader kallare och för lite kläder som orsakade denna förkylning! Det är fortfarande som härligt svenskt sommarväder om jag skriver så, men extremvärmen är nu helt borta, fast det är bara halva september nu så det finns chans att den återkommer!

På kvällen efter klockan 20.00 kom sen plötsligt en leverans av en ny tvättmaskin, men så är det i Kina, det finns inga speciella “arbetstider” som i Sverige. Det skulle vara intressant att veta hur lång arbetsdag en del av kvinnorna i det närmaste varuhuset har för de har öppet 08.00-22.00 alla dagar och jag har varit där både tidigt på morgonen och sent på kvällen och ser alltid samma anställda där och även sett när de sitter och äter sin lunch i något skrymlse i affären. Samma gäller männen som står som “vakter” vid in- och utgångarna, det är alltid samma – antingen unga pojkar i alldeles för stora uniformer eller äldre män som kanske drygar ut pensionen med detta jobb.

Tvättmaskinen kom på plats och den gamla tvättmaskinen transporterades bort till den “gamla lägenheten” som varit uthyrd de senaste åren, men nu fått en ny hyresgäst för det kommande året! Det verkar vara en helt otroligt intressant man som lär prata bra engelska och jag ser verkligen fram emot att träffa honom när han kommer tillbaka om någon vecka!

Utsikt mot sydost

Utsikt mot sydost från den “gamla lägenheten” som ligger på 18:e våningen av 18. Grannens placering av krukväxter på luftkonditioneringsaggregatet ser rätt farlig ut ifall det skulle bli storm och någon skulle träffas av dessa 18 våningar ned! Det är faktiskt riktigt högt upp där, fast känslan för svindel försvinner för mig någonstans kring sjunde-åttonde våningen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.