Förkylningen fortsätter

Idag vaknade jag mitt i natten av att det började regna riktigt ordentligt och det är rätt ovanligt att det fortfarande regnar här, men det är tydligen så på fler ställen. Såg ett reportage på CNN från Pakistan där det tydligen var enorma översvämmningar och att det nu regnat flera veckor längre än det vanligen gör. I Beijing är det väl bara bra att det regnar mycket eftersom det nästan alltid bara regnar på nätterna och vattenförråden fylls på, men i Pakistan är det jordbruksområden som drabbats och skördar som förstörts så det är stor skillnad.

Någon löpning var inte att tänka på idag, men vi får se i morgon, kanske testar att springa en kort runda om jag inte har feber eller alltför ont i halsen. Det brukar faktiskt alltid hjälpa att springa lite om jag inte tar i allför mycket!

Jag hade precis tänkt påbörja en liten lasagne till middag, men precis när jag skrev det blev det plötsligt helt ändrade planer för kvällen och Ella och hennes mamma kom på besök och jag fick vara barnvakt på egen hand ett par timmar och det fungerar som i Sverige helt utan problem, ibland ledsen när mamma går och sedan tvärtom när när de ska tillbaka hem. Det är fantastiskt hur roligt treåringar kan ha när de leker med vatten! Någon direkt middag blev det inte idag, men vi hade överbliven pizza i frysen plus att jag fixade lite pannkakor.

Ella fotograferar

Helt plötsligt började min gamla lilla Samsungkamera fungera igen, jag vet inte om det var något Ella gjorde med kameran eller vad som hände? Den har inte fungerat på månader, mer än ungefär var femtionde gång man trycker på “Power”, men nu fungerar den hela tiden igen, mycket märkligt! Ella provade lyckan som fotograf, men det blev inga höjdarbilder och ovanstående var en av de bättre som visar delar av bloggförfattaren och ett av Ellas fingrar!

Mästerfotografen Ella

Här framgår anledningen till att bilderna inte blev så bra!


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.