Lite längre promenad idag

I detta helt ljuvliga sommarväder tog jag idag en lite längre promenad och det känns helt OK på alla sätt så i morgon bitti ska jag försöka springa en rejäl runda igen! Just september var annars tidigare den enda månad jag aldrig varit i Beijing, men nu förstår jag helt varför vädret anses bäst i just denna månad!

Häst och vagn

Det var ett tag sedan jag såg denna syn i Beijing, men det är faktiskt inte helt ovanligt att en familj åker runt till olika gathörn och säljer frukt eller grönsaker på detta sätt och här tror jag även att de samlar in återvinningsbart material som de sedan kan sälja!

Limousineservice i Beijing

Såna här limousiner är en vanlig syn i Beijing, fast just på denna plats hade jag aldrig sett den förut och det blev en rätt bra bild med byggnad A04 i bostadsområdet i bakgrunden!


2 Responses to “Lite längre promenad idag”

 1. BosseH says:

  Hej Lasse,

  Har sett huset (A04) på bild tidigare och funderat över de “runda” grönaktiga fönstren. Är de gjorda i plexiglas? Antar att de är skjutbara på något sätt men det verkar inte vara så enkelt att tvätta dem på utsidan. Vet du hur de “funkar”?

  Hälsningar Bosse

 2. stenborg says:

  Hej Bosse!

  Jag vet faktiskt inte för i vår lägenhet är det inga runda fönster på det sättet utan bara ett utskjutande panoramafönster med två mindre fönster vid sidorna (minns inte vad det heter på svenska just nu).

  Det är bara de två byggnaderna i söder som har dessa fönster och det var väl dyrare lägenheter där eftersom det skulle bli ett parkområde med konstgjord sjö som de skulle få utsikt över!

  Dock har några av etagelägenheterna längst ned i några andra byggnader också sådana fönster så jag ska gå dit och kolla lite!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.