Dags att aka hem igen

Om tva timmar tar vi taxi till Beijings flygplats. Packningen fixade jag igar sa idag har vi gatt och handlat lite till en tidig lunch plus kollat runt i bostadsomradet. Det ar ett otroligt valskott omrade och jag vet faktiskt inte hur manga som jobbar med renhallning och tradgardsarbete inom omradet, men det maste rora sig om minst ett hundratal personer. Bara i de fyra vaktkurerna (en i varje vaderstreck) vid infarterna till omradet arbetar 20 uniformerade personer i skiftgang och kurerna ar bemannade dygnet runt forutom nagra timmar mitt i natten. Sa har ar de flesta bostadsomraden i Beijing, atminstone i fororterna, inhagnade omraden med olika antal hus och boende. Just detta omradet ar mycket vackert med rinnande vatten och vattenfall, frukttrad, lekplatser, swimmingpool inomhus, jattestor jaccuzi utomhus, fina konstutsmyckningar, sma berg som man kan klattra i, eget snabbkop som ar oppet till 22.00, stora garage under byggnaderna o s v. Enda mindre problemet just har ar val kommunikationerna till centrala Beijing, det ar just nu taxi till narmaste tunnelbana som ar basta alternativet. Dock byggs tunnelbanan ut i rasande fart i Beijing och snart kommer stationer narmare detta omrade. Faktiskt var det ocksa sa att bara for nagra dagar sedan startade en ny busslinje med hallplats alldeles utanfor.

Nu ar det strax dags for lunchen och sedan ut pa gatan och stoppa en taxi for vidare fard till flygplatsen.

Lämnade lägenheten 11.45 Beijingtid och öppnade dörren till min lägenhet 23.45 svensk tid så inkluderande tidsskillnaden på sex timmar tog det 18 timmar från dörr till dörr, varav nio timmar var flygresan.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.