I Kina blir ofta helgdagar till vardagar

I början av oktober efter nationaldagen den 1 oktober är det alltid semestertid för de flesta i Kina och semestern sträcker sig mellan den 1 och 7 oktober. I år var den 7 oktober en fredag och då är semestern slut! Det innebär att idag lördag och i morgon söndag blir vanliga arbetsdagar och vanliga skoldagar, vilket kan tyckas lite märkligt sett ur ett svenskt perspektiv, men så fungerar det i Kina!

För min del har jag suttit vid datorn hela dagen hittills och uppdaterat bloggarna retroaktivt och nu tänkte jag koppla av med en långpromenad innan jag fixar middagen framåt kvällen! För att inte även dagens inlägg ska bli bildlöst visar jag en bild från tidigt i morse. Jag steg upp vid sextiden och fixade kaffe och såg en man som inte kom ut med sin bil från parkeringen och det tog nog en timme innan ägaren av den svarta bilen kom och flyttade den! Det är svårt med parkering ibland i Beijing och med 1300 nyregistrerade bilar om dagen i staden så är det lätt att förstå!

Svårt att komma ut med bilen


2 Responses to “I Kina blir ofta helgdagar till vardagar”

  1. Jonas Gustafsson says:

    Hej! Kul att läsa om dina äventyr i Kina..har dock inte hunnit läsa alla poster ;-) Men du verkar ju trivas som fisken i vattnet.. Fina bilder !

    Må så gott!

    mvh
    Jonas Gustafsson

  2. stenborg says:

    Ja, det stämmer Jonas! Jag trivs som en fisk i vatten här i Kina! Ett helt underbart liv!

    Hälsa de andra Ballouarna som är kvar från tiden jag var där! Senast jag var på besök på kontoret var det inte många jag kände igen!

    Hälsningar

    Lasse

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.