Ella och hennes mamma är nu åter i Beijing

Idag hade jag faktiskt tänkt springa en väldigt kort runda på morgonen, men luften var helt bedrövlig så jag avstod! Satt i stället vid datorn och uppdaterade Karlskronabloggen med ett inlägg om Håkan Juholt som jag har oerhört svårt att se ska kunna stanna kvar som partiledare för Socialdemokraterna. Hans helt uppenbara bidragsfusk är ju minst tio gånger värre än de slarv, fusk och fiffel som hindrade Mona Sahlin att bli partiledare för tio år sedan.

Här i Beijing var det ingen vanlig söndag eftersom det var arbetsdag, men det roliga var att Ella och hennes mamma kom tillbaka efter en dryg veckas semester i Ningbo i sydöstra Kina! Det blev ett kärt återseende och de hade med sig en del lokala delikatesser som vi åt under eftermiddagen och till middag!

Nedan kommer några kommenterade bilder från denna roliga dag!

Kycklingfilé är den billigaste delen av kycklingen i Kina

På förmiddagen var jag och handlade och för framtida bruk blev det fryst kycklingfilé som faktiskt är den billigaste delen av kycklingen i Kina! Den kostar under tio kronor per “jin” vilket är 500 gram och om man jämför till höger (jag vet inte om det är kycklingvingar eller någon annan del) så kostar de dubbelt så mycket.

Inte rädd för krokodilen

När Ella och jag gick ut för att mata fåglarna tog vi denna fina bild på en av vildkatterna som lagt sig att gosa med en av krokodilerna

Ella matar fåglarna

Ella matar de fyra änderna som håller till vid norra huvudingången till bostadsområdet. Vi gick sen in i mitten av området där det finns ett tiotal änder ytterligare och matade även dem!

Höstfärgerna börjar komma

Höstfärgerna på löven börjar nu komma och nu är även hängbron ovanför öppen igen efter reparation!

Ella på den svajande hängbron

Så Ella och jag kunde naturligtvis inte missa chansen att ta en promenad på denna riktigt svajande hängbro idag!

Krabbor direkt från Ningbo

Dessa krabbor var en del av vår middag ikväll och kom levande direkt från Ningbo i södra Kina! Visst är det gott, men det är alldeles för lite kött både på krabbor och t ex svenska kräftor så fär min del är det ingen “höjdare” även om det smakar gott.

En trött Ella kollar på TV

Ella hade stigit upp redan klockan 05.00 i Ningbo så hon var rätt trött framåt kvällen och det var nästan hon somnade just här när hon kollade på TV…

Ella spexar lite med farbror Lasse

… men en stund senare är hon i full gång med att spexa med “uncle Lasse”.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.