Fredag är den stora handlingsdagen i Beijing

Fredagar är normalt sett den stora handlingsdagen i Beijing och i alla affärer är det fullt av folk som ska handla inför helgen! I det “nya” varuhuset, som nu faktiskt är över ett år gammalt var det dessutom nyanlända ägg så “äggkön” var längre än jag någonsin sett tidigare. Tror heller faktiskt aldrig att jag settt så många människor samtidigt i affären, men trots det är det ingen kö i kassorna. Det finns ett tjugotal kassor och vad jag kunde se var alla utom en öppna under mitt tidiga besök på förmiddagen. Sen kan det vara så att det blir lite ojämnt med besökare eftersom det går ett tiotal gratisbussar till affären och kommer flera av dessa samtidigt blir det ofta många människor i affären.

Idag hade de också fått in min favoritöl i form av tyska Apostel Bräu 7,9, jag tror jag köpte slut på deras lager tidigare och den har inte funnits på många veckor! Den finns dock på Carrefour som jag kan ta bussen till och där är den rätt mycket billigare, men jag kunde naturligtvis inte låta bli att stoppa ned några burkar i varukorgen! Gott som lite omväxling till den betydligt svagare kinesiska ölen!

Löven blir rödare och rödare

På väg till affären tog jag ovanstående bild och löven blir rödare och rödare för varje dag och det är en mycket vacker syn i bostadsområdet! Ska ta en omgång bilder till sedan för solen lär vara på väg tillbaka efter ett par dagars smog och dålig luft!

Kö för att köpa ägg

I kassorna är det aldrig någon kö på Yong Hui-varuhuset, men kön för att köpa ägg slingrar sig ibland mycket lång när färska ägg inkommit och det är inte få ägg kineser köper så jag skulle gissa att de fick stå här i minst en kvart för att få sina ägg!

Pizza med köttfärssås

Till lunch fick det bli nedanstående minipizza med överbliven köttfärssås från igår! Den blev nästan exakt samma storlek som tallriken från IKEA! Även kniv och gaffel är från IKEA och liksom tallriken samma som jag använder i Sverige!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.