Lugn dag i Beijing

Måndag 10 november 2008
Hade för säkerhets skull ställt klockan på 06.00 för att jag inte skulle råka ha ”sovmorgon” igen. Det var dock inga problem utan jag var vaken innan klockan ringde och steg upp och ordnade mitt kaffe och sedan jobbade jag på rätt bra fram till klockan 10.00. Lite närmare lunch tog jag sen en promenad upp till Huateng Tower för lunch i en närliggande restaurang. Denna gång var det en restaurang på Jinsong Nanlu som jag inte besökt tidigare. Vi tog fyra olika smårätter plus en stor öl och det var mycket gott, så den restaurangen kan jag rekommendera. Priset var överkomligt, 59 yuan/kronor för två personer. Namnet på restaurangen går att läsa på bilden nedan!

Bra och billig restaurang på Jinsong Nanlu

Efter lunchen tog vi en kort promenad i området och tittade bl a in i ett kinesiskt marknadsvaruhus som det nog kommer att bli fler besök i senare. Här är det fasta och mycket billiga priser som gäller och det verkade bra kvalitet på det mesta. Det fanns bl a en hel del ”Hello Kitty”-prylar som verkade betydligt bättre kvalitet än det som finns på Silk Street Market och en annan fördel är att man slipper dividera om priset som på Silk Market.

Efter det utforskade jag den nya tunnelbanelinjen 10 lite mer och det är en oerhörd skillnad hur lätt det är att ta sig fram i centrala Beijing framförallt tack vare denna linje, men även de andra nya linjerna underlättar betydligt. Hade funderingar på att åka upp till OS-området eftersom linje 10 lätt ansluter till den likaledes nya Olympialinjen (nr 8), men jag avvaktar med det till ett senare tillfälle. Passade även på att titta upp på Silk Street Market som ligger direkt i anslutning till Yongganli-stationen på linje 1. Kul att min speciella skoförsäljerska direkt kände igen mig och blir det några inköp av skor denna gång köper jag dem av henne. Gick annars bara runt och kollade och det var ingen större skillnad mot i juni förutom att det var väldigt få kunder på plats, fast faktiskt betydligt fler kineser än jag sett där tidigare. (Tidigare artikel om Silk Street Market finns på denna länk).


Det var ganska folktomt både utanför och inne på Silk Street Market denna måndag i november 2008

Avslutade eftermiddagen med ett besök på Metro för att kolla på enklare varianter av ugnar. Det är ju så att i kinesiska hem finns i princip aldrig någon ugn, förutom mikrovågsugn, men fler och fler som börjar gilla västerländsk mat inser att man nog behöver en vanlig ugn också. Det var rätt billiga varianter som fanns på Metro, men tyvärr ingen i bra storlek så vi kollade vidare i en annan affär i närheten, där man sålde ”vanliga” ugnar av europeisk typ för inbyggnad. Ska dock ta en tur till IKEA någon dag framöver eftersom hela kökets inredning är från IKEA finns det säkert någon variant där som passar.

Efter den stora och långa lunchen kände jag inte för att äta någon större middag utan för min del nöjde jag mig med lite ris och grönsaker. Kollade sedan en DVD-film som heter ”No Country for Old Men” med bl a Tommy Lee Jones, men det var en riktigt usel film. Faktiskt så dålig att jag orkade se den till slutet bara för att den var så otroligt dålig.

Tags: , , ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.