Idag var det dags för storhandling

Idag var det mesta slut hemma så det blev storhandling av mat och dryck, men det gick trots det inte på mer än 77 svenska kronor! Försökte använda mitt svenska VISA-kort i affären, men det fungerade inte alls. Det fungerar annars alldeles utmärkt att handla med på t ex IKEA och en kinesisk sportoutlet i närheten, men jag antar att affärerna här i området i princip bara har kinesiska kunder så det är bara kinesiska kontokort som gäller och jag har även ett sådant, men idag betalade jag kontant.

Hade tänkt springa idag, men luften är just nu helt bedrövlig så det blev till att uppdatera Karlskronabloggen i stället. Det har ju varit många kapningar av Twitterkonton på senaste tiden och idag drabbades den kontroveriella socialdemokratiska riksdagspolitikern Monica Green av detta! Det var faktiskt några riktigt humoristiska inlägg kaparen skrivit som finns som skärmdumpar i bloggen!

Nu ska jag strax fixa köttfärssås och pasta till middag så jag nöjer mig med tre bilder från vägen till affären!

Tisdagen den 1 november 2011 i Beijing

En bild på fontänen vid norra huvudingången med byggnaderna A06, A07 och A08 i bakgrunden

Tisdagen den 1 november 2011 i Beijing

Här ligger de två “vildhundarna” som jag skrivit om tidigare och sover på sitt vanliga ställe. Fast jag är inte längre säker på om det verkligen är vildhundar för de har halsband och jag tror de tillhör någon som bor längst ned i ett av husen, men att de helt enkelt får springa lösa hela dagarna

Tisdagen den 1 november 2011 i Beijing

Just nu håller man på att gräva upp på detta sätt runt alla träd i området. I Beijing regnar det i princip bara i juli och augusti så det gäller att all vattning verkligen kommer träden tillgodo.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.