Lövsoparna utanför verkar ha tagit ledigt

Inne i bostadsområdet sopas det nedfallande löv hela dagarna och det går en mindre armé med äldre män klädda i ljusblå kläder som sköter detta och både gångvägar och gräsmattor är kliniskt rena från löv. Det brukar faktiskt vara så utanför också, där det är några kvinnor som brukar gå och sopa, men nu verkar de tagit ledigt, eller så bryr de sig helt enkelt inte om löven som faller ned på parkeringsplatserna utan nöjer sig med att sopa framför mäklarkontoren och tvättfirmorna.

Lövsoparna verkar ha tagit ledigt

På kvällen blev det sen hemlagad pizza, men den var jag inte särskilt nöjd med för den blev lite väl hård. Det är svårt med torrjästen när jag är van vid färsk jäst i Sverige, fast det brukar ändå bli riktigt bra. Kanske missade jag att låta degen jäsa lite längre för nu börjar det bli riktigt kallt utomhus och även lite kallt inomhus eftersom centralvärmen inte körs igång förrän nästa vecka (tror jag). Det brukar vara den 6 november eller däromkring som alla kraftverken i Beijing körs igång för att leverera värme.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.