Idag var det födelsedag på Hongyan Road

Idag var det födelsedag på Hongyan Road och det kom en kille med en beställd födelsedagstårta kvart i nio på morgonen! Den var mycket god som dagens frukost!

Sen kom Ella och hennes mamma som ordnade med en mycket god lunch med nudlar och kyckling! Ellas mamma hade handlat kycklingfilé bara till mig och hon berättade att hon normalt skär bort och ger just filén till sina hundar hemma i Ningbo, kineser äter helst andra delar av kycklingen där det finns ben!

Ella äter tårta innan lunchen

Det var inte Ella som fyllde år, men hon var nog den som åt mest tårta innan lunchen, även om hon mest var intresserad av att äta grädden och matade mig med övriga delar av födelsedagstårtan!

Jag berättade att i Sverige är just kycklingfilén den i särklass dyraste delen av kycklingen och kostar väl fyra-fem gånger mer än t ex kycklingvingar, men i Kina är det precis tvärtom och kycklingvingar med ben kostar dubbet så mycket som denna absolut fantastiskt goda kycklingfilé!

Kul att se att även Ella gillade kycklingfilén och vi åt upp precis allting! Ella är också en lite annorlunda kines för hon gillar inte att äta ris!

Sen var det dags för Ella och mig att mata fåglarna på eftermiddagen och det blev en svettig stund för hon älskar att gå över den svajande hängbron i bostadsområdet och jag vet inte hur många gånger vi sprang och gick fram och tillbaka där.

Ella på hängbron

Jag vet inte hur många gånger vi gick och sprang över denna rejält svajande hängbro denna eftermiddag

Sen ville de övriga att jag skulle fixa middagen och göra potatismos, så det blev mos med bacon, löksås och två olika sallader, faktiskt helt OK om jag får säga det själv och de andra tre påstod åtminstone att de var nöjda och hade ätit alldeles för mycket!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.