Långlunch på hotpotrestaurang

Idag klockan 11.00 hade vi stämt träff för lunch med två vänner på en hotpotrestaurang som ligger alldeles söder om Himmelens tempel så det gick rätt snabbt att komma dit med buss 51 och buss 36. Helt perfekt för nu vet jag att jag även kan ta 36:an till Hongqiao om jag behöver handla, den bara vek åt vänster vid Hongqiao i stället för höger som 34:am gör.

Restaurangen heter Nan Men Hot Pot och är tydligen känd för sina lokala delikatesser, speciellt deras hotpot lär vara mycket berömd och idag var det lammrygg som kokades i grytan. Kanske ingen höjdare för min del, köttet var jättegott, men det är ju alldeles för lite kött! I övrigt var det lammlever (mycket gott), strimlat oxkött och mycket, mycket annat och vi åt faktiskt upp precis allting!

Långlunch på hotpotrestaurang

Här syns det mesta av det vi åt, det som inte hade kommit in var fatet med strimlat oxkött. Längst till vänster ligger några små degknyten och i slutet av lunchen kommer en av de anställda och gör om dessa till meterlånga nudlar som sedan stoppas i grytan och får koka! De är väldigt skickliga när de blixtsnabbt drar ut degen på längden och sedan separerar den fyra gånger och svingar den fram och tillbaka i luften. Fick tyvärr ingen tillräckligt bra bild för att visa.

Långlunch på hotpotrestaurang

Närbild på hotpotgrytan med den kokande lammryggen

Långlunch på hotpotrestaurang

Efter lunchen tog vi en promenad och hittade sedan en annan buss som går tillbaka till Hongqiao och sedan är det bara att ta buss 34 därifrån. Ovanstående höstfärger vid kanalen blev väl den bästa bilden jag tog.

Nu är det redan fredag och jag har nog aldrig varit med en vecka som gått snabbare, helt otroligt! I kväll kommer Ella och hennes mamma igen och det ska tydligen bli mest grönsaker till middag, men det behövs ingen större middag för min del efter den enorma lunchen som tog nästan två timmar att äta sig igenom.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.