Lövsoparna har fullt upp att göra

Igår var Ella och hennes mamma här och vi åt en riktigt god middag! Det blev inte bara grönsaker utan en hel del kött och en del andra godsaker. Jag är inte sådär förtjust i att äta kött med ben, men lilla treåriga Ella var snäll nog att på ett skickligt sätt med sina ätpinnar plocka bort bara kött och lägga på min tallrik!

Inatt sov jag sen rätt dåligt och var uppe några timmar mitt i natten och sov sedan alldeles för länge! Jag får försöka komma in i de normala vanorna att stiga upp vid sextiden varje dag och springa en runda.

En promenad i området hann jag ändå med och nu är de röda löven på hängväxterna längs väggarna nästan helt borta, men löven på träden är nu gula och lövsoparna har mycket att göra med att sopa löv, särskilt på gräsmattorna. Minns för nästan exakt ett år sedan när det blåste ordentligt en natt och det var så mycket löv på vissa ställen att jag inte ens såg var jag skulle springa på den slingrande slingan i söder.

Efter de röda löven kommer de gula löven på träden

Här ser man de gula löven på träden och i bakgrunden några av de fortfarande röda löv som finns kvar på klängväxterna,

Efter de röda löven kommer de gula löven på träden

Till höger syns en av de äldre männen i armén som sopar löv från gångar och gräsmattor på dagarna och idag hade han helt klart mycket att sopa!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.