Tiantan park och mongolisk hotpot

Tidigt i morse ringde Ellas mamma och ville bjuda på lunch på restaurang, men dessförinnan besöka Himmelens Tempel (Tiantan) och den stora parken där och restaurangen ligger i närheten. Vi hängde på och det blev ett långt besök vid Himmelens Tempel där jag faktiskt bara varit en gång tidigare för fyra år sedan! Annars ligger Himmelens Tempel rätt nära där vi bor och det tar bara 20 minuter med buss 34 till östra ingången som ligger vid tunnelbanestationen Tiantan Dongmen och Hongqiao Pearl Market.

Klicka på bilden för att se en större bild!

Tiantan park och mongolisk hotpot

En vanlig syn i kinesiska parker när män och kvinnor står och “fipsar” något som liknar en badmintonboll men med mer tyngd i botten mellan sig. En del är helt otroligt skickliga och jag har sett 70-åriga damer “klacka” bollen mellan varandra på ett helt fantastiskt sätt. Jag har provat, men jag är inte ens i närheten av deras skicklighet.

Tiantan park och mongolisk hotpot

Treåriga Ella har numera lagt beslag på min lilla Samsungkamera och här förevigar hon sin faster och sin mamma på en bild i Tiantan park  som blev riktigt bra!

Tiantan park och mongolisk hotpot

Tiantan park och mongolisk hotpot

Här var det allsång som gällde till någon välbekant kinesisk sång

Tiantan park och mongolisk hotpot

På väg upp till Himmelens Tempel, lilla Ella var lite besviken på att kejsaren inte var där för hon ville gifta sig med honom eller åtminstone gifta sig med någon av hans söner.

Tiantan park och mongolisk hotpot

Tiantan park och mongolisk hotpot

Tiantan park och mongolisk hotpot

Tiantan park och mongolisk hotpot

Tiantan park och mongolisk hotpot

Tiantan park och mongolisk hotpot

Tiantan park

Tiantan park och mongolisk hotpot

Tiantan park och mongolisk hotpot

Vi hade fem fat med dessa lövtunna köttskivor som man sen helt enkelt doppar i den kokande grytan och de är färdiga efter tre sekunder. På slutet kommer det även in diverse grönsaker som man kokar på samma sätt! Det är absolut fantastiskt gott tillsammans med den brunaktiga såsen som ses längst ned till höger och som man doppar kött och grönsakerna i!

Tiantan park och mongolisk hotpot

Tiantan park och mongolisk hotpot

Här hamnade skärpan på Ella och hennes chopsticks, men jag tog mest bilden för mannen i den vita Adidaskepsen bakom som utan vidare smällde i sig fem 60-centiliters öl och två 10-centiliters 56-procentigt kinesiskt brännvin att skölja ned lunchen med! En stor del kineser och asiater i övrigt kan överhuvudtaget inte dricka alkohol eftersom något enzym saknas i kroppen och de kan bli rejält fulla och bakfulla på bara en flaska öl, men de som klarar att dricka kan dricka helt kopiösa mängder av denna 56-procentiga sprit!


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.