Storhandling på franska Carrefour

Idag var det dags för storhandling på det franska varuhuset Carrefour som det väl tar en kvart till med buss 513 som har hållplatser precis utanför bostadsområdet. Det är inte så ofta jag handlar där men det mesta är faktiskt lite billigare där än i de kinesiska varuhusen. Mitt svenska VISA-kort ville de inte ta emot i det nya kinesiska varuhuset, men på Carrefour fungerade det perfekt, liksom på IKEA och den kinesiska sportoutlet där jag provat tidigare.

På Carrefour handlar många utlänningar, liksom på de andra ställena, så det är nog bara just i affärer som i princip bara kineser handlar som det inte fungerar. Däremot gick det inte att ta kontanter på kortet direkt i den närliggande banken utan man måste göra det via de ATM-bankomater som finns i stort sett överallt i Beijing.

Dyra krabbor på Carrefour i Beijing

Krabbor är tydligen en rejäl delikatess i Beijing och här fanns ett antalt akvarier på Carrefour med krabbor med variande priser från 198-588 yuan/kronor per jin (500 gram). Vi åt sådana som direkt från Ningbo i södra Kina för några veckor sedan och visst är det gott, men det är ju alldeles för lite kött och priserna på bilden är direkt löjliga.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.