500 dagar i Kina

Jag har faktiskt lyckats skriva ett inlägg varje dag (även om en del kommit till i efterhand) under alla mina resor till Kina och idag är det faktiskt det 500:e inlägget i bloggen så då måste jag har varit 500 dagar i Kina senaste åren, även om några få dagar tillbringats till havs eller i Japan och Sydkorea.

Idag fick jag en oväntad present i form av en Fjällrävenjacka från någon som tycker jag har för tunna kläder i Beijings vinterkyla! Den var skön och absolut bästa kvalitén även om jag kanske själv skulle valt en annan färg! Prislappen på jackan var 4300 yuan/kronor, men den kostade tydligen 300 kronor, vilket jag tyckte var lite dyrt. Jag har köpt samma typ av jacka till både min dotter och hennes man och då kostade de 250 kronor.

Jag ska kolla med Lisa på Hongqiao för det kan ju vara så att priserna gått upp sedan förra vintern! Lisa ger mig alltid de rätta priserna direkt och det är helt omöjligt att pruta i hennes “affär”, annars kan man få de mest häpnadsväckande utgångspriser från andra försäljare på både Silk Market, Hongqio och Yashow.

På kvällen kom sen Ella med mamma och de ville äta fläskfilé och potatismos och så blev det! De är dock inte så intresserade av fläskfilén utan mest av den goda såsen med lök, vitlök och tomat tillsammans med potatismoset! Det var de potatisar vi köpte på den lokala marknaden i helgen vi använde och det blev riktigt gott mos och allt åts upp, trots att jag tyckte jag gjort alldeles för mycket!

Ella hjälper mig i köket

Här får jag hjälp av Ella i köket med att städa upp skal från potatisar och morötter!

2 Responses to “500 dagar i Kina”

  1. David Fältström says:

    Hej Lasse!

    Jag följer din blogg med glädje, mycket intressant som skrivs för mig som person som är intresserad av landet. Har en resa inbokad i början på februari, tar gärna en öl eller två vid tillfälle. Kan vara kul och få prata med någon som är så bevandrad i staden! :)

  2. stenborg says:

    Hej David!

    Kul att du gillar bloggen! Jag skickar ett svar via e-post lite senare idag!

    Hälsningar

    Lasse

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.