Italiensk mat i kinesisk stil

Söndag 15 juni 2008
Det blev faktiskt sovmorgon till 09.30 efter dels den långa resan och dels nattens fotboll. Vet inte när jag sov så länge en morgon senast? Visserligen söndag men idag var anda en jobbdag och jag tänkte följa med. Det var en bekant som har en italiensk restaurang med namnet Ramble Cafe som bjudit in till lunch. Det blev italiensk mat i olika former fast i kinesisk stil med massor av olika smårätter som delades av fem personer.


Mannen till höger är ägaren av Ramble Café som hade dukat upp blandade italienska rätter och man plockade helt enkelt till sig vad man ville ha ungefär som när man äter traditionella kinesiska maträtter. Det var pizza, kött, pasta, sallad med potatis, räk- eller kycklingsoppa med mera. Som dryck fick vi ett gott italienskt mousserande vin.

Sen klockan 14.00 började deras jobb så jag tog en tur i omgivningarna. Besökte bl a den lilla Ditanparken som ligger alldeles i närheten. Det var tryckande värme och jeans och tröja var inte det bästa klädvalet denna dag.

Mer information om Ditanparken och många bilder finns här

Ett par timmar senare tog vi en taxi tillbaka till HuaTeng Tower och åkte upp till 25:e våningen. Det är verkligen högt och en fin utsikt därifrån. Förstår att det inte kändes så kul när byggnaden började svaja vid jordbävningen i Sichuan. Trots att Sichuan ligger så otroligt långt borta så svajade alla skyskrapor i Beijing så mycket att de fick utrymmas i samband med den svåra jordbävningen. Sen var det dags att åka tillbaka hem för en välbehövlig dusch med efterföljande middag.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.