Registrering på den lokala polisstationen

Lördag 14 juni 2008
Landade i Beijing 12.36, bara drygt 40 minuter senare än den ursprungliga planen. Tog sedan en taxi till lägenheten på Hongyuan Road i Chaoyangdistriktet. Det har alltid funnits en regel att utlänningar som bor hos kineser eller hos utlänningar som bor fast i Kina ska registrera sig på den lokala polisstationen inom 24 timmar (det görs automatiskt av alla hotell), men det har inte varit så noga tidigare. Nu finns dock affischer i alla trappuppgångar inför OS, så jag tyckte det var bäst att fixa detta. Så vi tog en taxi till närmaste polisstationen och det tog väl cirka 25 minuter med besök på två olika avdelningar. Det man behöver är ett passfotografi till registreringen och sedan två kopior av pass och visum plus att lägenhetsägaren ska ha med sig sitt köpekontrakt på lägenheten och även visa sin ID-handling. Givetvis måste man även visa passet i original.
Mer information och bilder

Efter det tog vi en lång promenad tillbaka och gick till en av mina favoritrestauranger i Beijing, en nudelrestaurang med otroligt hög ljudnivå, men maten är helt underbar. Nudlar plus diverse smårätter vid sidan om och kinesisk öl satt fint! Sen blev det rätt tidigt i säng, fast klockan 0000 började EM-fotbollen Sverige-Spanien på en kinesisk kanal och den ville jag inte missa. Fast det var till och från svårt att hålla ögonen öppna. Synd att Sverige förlorade, men det känns ändå som det är nästa match mot Ryssland som blir avgörande.

Tags: ,

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.