Ordentligt sjuk och krånglande blixtlås!

Idag vaknade jag mitt i natten och kände mig inte alls bra och det var inte många minuter jag sov denna natt. Jag vet inte om jag ätit eller druckit något olämpligt för jag brukar aldrig vara sjuk på detta sätt. Oavsett vad jag provade att dricka så kom det omgående upp igen! Kaffe, mjölk,vatten, te och jag provade t o m med whiskey, men inget hjäpte, Blev sen till att sova större delen av förmiddagen och sedan ta lite olika medikamenter och det känns nu hyfsat så här sent på eftermiddagen.

Har lyckats klämma i mig ett antal flaskor vatten nu och det var verkligen behövligt för att återställa vätskebalansen. Provade även en promenad till Yonghuivaruhuset där jag tänkt ta nedanstående bild på den polska Wyborowavodkan som finns efter en konversation med en arbetskamrat i Karlskrona på morgonen (klicka för större bild).

Dock hade mitt blixtlås till fickan där jag hade kameran och mobilen fastnat och var omöjligt att öppna. De två unga kvinnliga exepediterna som som såg mina vedermödor hade hysteriskt roligt, men de vågade tyvärr inte rycka in för att hjälpa mig (synd jag inte kunde ta en bild på dem)! Jag fick gå till en annan del av affären och helt enkelt slita sönder blixtlåset för att kunna få upp kameran och mobilen! Jag tror t o m att jag kan fixa den blixtlåsen! Annars är det bara att lämna för lagning, bytte blixlås i mina Dieseljeans förra sommaren det kostade bara motsvarande tio kronor.

Wyborowa Vodka i Younghuivaruhuset

I de stora internationella varuhusen som Walmart, Carrefour m fl finns alltid gott om västerländska varor, doch till dyra priser men även på lokala varuhus som Metro och Yonghui kommer mer och mer västerländskt.

Ovanstående bild var just för att jag ville kolla vad en Wyborowa Vodka kostar och det var 146 yuan (cirka 165 kronor). Väl dyrt för min plånbok när motsvarande mängd kinesisk “vodka” kostade fem kronor och tio öre idag! Det var extrapris idag för den brukar normalt kosta 5,70! Kanske inte lika god som Wyborowa eller Absolut, men just den varianten är helt OK, t ex om man blandar med Pepsi, Coca Cola eller juice!

Det finns annars finns det några kinesiska varianter av brännvin som är absout vidriga, inte för att de smakar så illa, men det är en ohygglig eftersmak och jag tror första gången jag var här tog det två veckor efter jag återvände till Sverige innan jag kunde känna att den smaken försvann i kroppen.

Sen finns det ju även extremt dyra och exklusiva brännvinssorter som Moutai som kostar flera tusen kronor flaskan och som ska bli intressant att smaka! En av våra vänner har lovat bjuda på det nästa gång vi träffas!

UPPDATERING: Hade egentligen tänkt stänga ner för kvällen här i Beijing men jag tycker nedanstående ska föras vidare till “Det Sovande Folket” i Sverige i så många bloggar som möjligt”"

Sverigedemokraterna är nu för första gången uppe på tvåsiffrigt väljarstöd i någon opinionsmätning, vilket givetvis inte kommer att redovisas i de censurerade gammelmedierna, inte ens av den tidning (Dagens Nyheter) som beställt undersökningen från Sentio!

Sverigedemokraterna har tio procent och är tredje största parti!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.