34 grader och strålande solsken denna lördag

Det har varit lite halvmolnigt de senaste dagarna, men idag sken verkligen solen från en klarblå himmel i Beijing! Vi hade lite funderingar om att åka till Carrefour och handla, men vi kom upp lite för sent så det fick bli en hemmadag förutom att jag gick till Yonghuivaruhuset och handlade lite.

Det var bl a batterier, honung, soja och “spring onion” jag skulle handla. Batterierna var inga problem och jag hade bilder i kameran på honungen och sojan och fick hjälp av personalen. Egentligen blev det fel förpackningar, men kvaliteten på det jag handlade var tydligen bättre än den vi hade tidigare så så det var inget nedköp precis. Speciellt svårt med sojan där det finns två hela hyllplan i fem våningar med hundratals olika sorter så det är inte lätt att hitta rätt.

“Spring onion” blev tydligen helt fel, men ändå inte så nu sitter jag och väntar på middagen med bl a det jag handlade. Det var egentligen jag som skulle fixat maten idag, men jag missade att köpa köttet så det blir fläskfilé och potatismos med tillbehör i morgon istället! Så ikväll blir det kyckling, ris och diverse sallader!

Provade också mitt kinesiska bankkort med sin sexsiffriga pinkod för första gången under denna vistelse när jag betalade och det fungerade helt perfekt, så det blir skönt att slippa kontanterna! Mitt svenska bankkort fungerar bra i de internationella varuhusen, men inte i de lokala kinesiska!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.