Torsdagsloppisen på Panjiayuan

Idag blev det ingen löpning utan istället en lite längre promenad och under vägen bestämde jag mig för att kolla på världens största antik- och loppmarknad Panjiayuan som väl ligger cirka en kvarts promenad hemifrån och som i alla guideböcker betraktas som en av Beijings tio största sevärdheter.

Det är lördagar och söndagar som är de stora dagarna där med kanske 5000 försäljare och ett enormt folkliv, men jag tycker torsdagar när vem som helst kan komma dit och sälja gratis är nästan mer intressanta.

Det verkar faktiskt också som många av de mer fasta försäljarna upptäckt att det kommer många besökare på torsdagarna och också hyr plats och att de som har fasta affärer öppnar dörrarna. Idag såg jag t o m faktiskt rätt många västerlänningar där vilket jag aldrig gjort tidigare på torsdagar, förutom killarna från Jönköping som jag hade med mig där en torsdag sommaren 2010.

Tyckte det kunde vara kul att testa panoramabilder från den nya lilla kameran och tycker de blev riktigt bra! Klicka på bilden så kommer den i större upplaga och sen går det att klicka en gång till för att den ska komma i 3000 pixlars bredd, fast man får skrolla i sidled, men det går att se många detaljer. Trodde faktiskt inte panoramabilder med en så enkel kamera kunde bli så bra när det är människor i rörelse.

Torsdagsloppisen på Panjiayuan

Här är området där “gratisförsäljarna” håller till på torsdagar

Torsdagsloppisen på Panjiayuan

Överblick från en balkong i en byggnad där många fasta försäljare har sina affärer. Idag verkade alla ha öppet.

Torsdagsloppisen på Panjiayuan

Detta kan man säga är själva huvudmarknaden med fyra gigantiska plåttak över ett jättelikt område där ett par tusen försäljare finns, åtminstone lördagar och söndagar. Det brukar vara halvtomt alla vardagar, men idag var det faktiskt nästan fullt.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.