Igång med löpningen igen faktiskt!

Idag vaknade jag tidigt och hade redan förberett kläderna för löpning och det fungerade bra. Det blev bara tre varv omväxlande löpning, jogg och gång. Kul också att jag mötte de två som också brukar springa tidigt på morgonen inom området. En mycket trevlig man som bor ett par uppgår österut och sen den märklige “baklängesmannen” som omväxlande springer framlänges och baklänges och ibland i helt extremt lågt tempoä

Det blev sen bara ett besök i Yonghui för att handla, nu säljer de den färska fläskfilén i lösvikt och priset var idag 13,99 yuan per halvkilo vilket med dagens kurs kanske är 16 kronor. Tog sen en liten annorlunda väg tillbaka och upptäckte en del nya saker som poppat upp som kommer på bild senare.

Det blev fläskfilé, potatismos och diverse sallader till middag och det blev riktigt bra!

Interiör från Yonghui

På väg nedför rullbandet och här syns en liten del av undervåningen i detta varuhus

Vår hyresgäst är fortfarande kvar

Vår “hyresgäst” på norra balkongen är fortfarande kvar och idag fick hon ta ett bad i ett tvättfat och sen torkade hon sig i solen uppe på luftkonditioneringsaggregatet och kunde dricka vatten och äta majskorn. Någon tanke på att ge sig iväg hade hon dock inte utan hoppade sedan ner till höger där det ligger kassar med tomma burkar och plastflaskor och det är där hon sover på natten. En av Helenas bekanta har sett den tidigare bilden och han har 13 fåglar hemma och han säger det är en ung hona på kanske två månader och har erbjudit sig att ta hand om den, så vi lämnar över henne efter helgen om hon är kvar. Det konstiga är hur hon kom dit för hon måste ju flugit dit men går nu inga som helst tendenser på att vilja flyga.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.