Denna eftermiddag regnar det rejält i Beijing

Idag steg jag upp före 06.00 och det kändes rejält kalla vindar på balkongen, till skillnad mot senaste dagarna. Någon löpning blev det dock inte idag utan jag satte mig och jobbade lite framför datorn. Skönt att jag sen inte somnade om som senaste dagarna så förhoppningsvis kan jag sova tidigt ikväll och sedan springa imorgon bitti.

Vår nya hyresgäst, den helt tama duvan är fortfarande på plats på norra balkongen och hoppade t o m ned i lådan vi satt ut och tillbringade natten där och var sen uppe och åt jordnötter och drack vatten tidigt på morgonen.

Så här sent på eftermiddagen har det kommit ett rejält regn här, viket är extremt ovanligt i maj månad men det är väl värmen de senaste dagarna som är orsaken. Skönt och uppfriskande i vilket fall som helst, när jag var ute på eftermiddagen var det bara lite duggregn!

Dagens bild får bli nedanstående från min favoritrestaurang där vi lite hastigt igår bestämde oss för att träffas och äta dagens middag. Jag har skrivit om det tidigare och det är någon specialrätt för Beijing med nudlar, åtta olika grönsaker och en köttsås som man sedan blandar ihop med sina chopsticks. Servitören frågar om man vill ha alla åtta grönskaerna ovanpå nudlarna och sedan får man själv hälla på köttsåsen och blanda runt.

Det är fantastiskt gott och nog min absoluta favoriträtt i Kina förutom “gong bao ji ding” och det är verkligen fantastiskt gott på denna restaurang. Fast idag var det en kund på bordet bakom oss som klagade rejält och tyckte det smakade mycket bättre på restauranger i västra Beijing där han kom ifrån. Han var riktigt upprörd och krävde få tala med chefen efter att att först ha diskuterat med ett antal av de oändligt många unga killar och tjejer som jobbar där.

En av mina absoluta favoriträtter i Beijing

Servitören har just frågat om jag vill ha alla grönsakerna och påbörjar att lägga de ovanpå mina nudlar (klicka för större bild).

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.