Igår fick vi oväntat besök

När jag stod och lagade mat igår kväll hörde jag konstiga ljud från norra balkongen. Där finns luftkonditioneringsaggregatet plus att jag slängt ut all pant av burkar och plastflaskor. Det tog en stund innan jag hittade en duva som slagit sig till ro uppe på en av påsarna på golvet. Han eller hon (eller “hen” som man numera ska säga i “Sverige”) såg inte ut att ha några skador, så jag avvaktade.

Senare på kvällen satte vi ut vatten och även lite mat men det var inte förrän idag på morgonen “hen” började äta och dricka. “Hen” bara promenerar runt på balkonggolvet och gör inga ansatser alls till att flyga iväg och är helt tam så det går att hålla “hen” utan problem. Vi kan ju sätta upp “hen” på balkongräcket och se vad som händer eller gå ned i trädgården. “Hen” har en ringmärkning så vi har hittat information på nätet och ett mail har gått iväg till stället “hen” kommer ifrån.

I övrigt tillbringade jag tiden med arbete några timmar på förmiddagen och sedan en promenad i den grymma värmen. Tänkte jag skulle ta en tur till Hongqiao, Silk och kanske även IKEA denna vecka. IKEA har tydligen upphävt  sitt urlöjliga beslut att bara sälja egna märken i matbutiken, så nu finns förhoppningsvis t ex Kalles Kaviar, Marabou och Ahlgrens bilar igen. Åtminstone har de börjat med detta i Singapore och jag hoppas det gäller samma sak i Beijing!

Oväntat besök

Här har tydligen “hen” fått komma in i lägenheten, vilket “hen” inte fått göra om jag varit vaken! Jag var uppe tidigt och satt vid datorn några timmar, men somnade sedan om när detta utspelades och jag hittade just bilden i min kamera!

Mops som körs omkring i barnvagn

Här en bild från norra ingången med bl a den helt otroligt feta mopsen som numera körs omkring i barnvagn

Gräsklippningsdag

Idag var det gräsklippningsdag i området och säkert ett trettiotal trädgårdsmästare hade fullt upp att göra med klippningen och att sedan samla upp gräset i svarta säckar

2 Responses to “Igår fick vi oväntat besök”

  1. Caroline says:

    Oj, har ni skaffat husdjur? :) Eller balkongdjur kanske man ska säga… Kram

  2. stenborg says:

    Ja, “balkongdjur” kanske man kan kalla det? Hon är fortfarande kvar och jag skriver lite mer om det nu! Kram

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.