Ingen löpning, men skön eftermiddagspromenad

Idag var det dåligt med sömnen under natten så jag hoppade över löpningen. Hade något annat jag lovat att fixa på morgonen och det lyckades jag med. Sen var det lite jobbande vid datorn, men sedan mest halvslummer framför TV:n som gällde. Lyckades hitta en kinesisk kanal som sände sammandrag från EM i fotboll 1992 med bland annat intervjuer  med Tommy Svensson och en del danska spelare. Kul att se, men tyvärr dubbat på kinesiska istället för textat, men det var trevligt att se alla målen från turneringen som jag minns som igår, speciellt finalen när Danmark helt sensationellt vann mot Tyskland.

Sent på eftermiddagen tog jag en långpromenad inom området, men det var otroligt varmt så jag tog en avstickare ut till närmaste varuhuset Shuanglong och handlade en flaska vatten för 80 öre som kom väl till pass under resten av promenaden. Hade naturligtvis varit enklare att ta hissen upp och hämta en flaska, men det är kul att kolla på lite annat! Mannen som säljer glass i foajén till varuhuset känner igen mig sedan alla mina tidigare inköp av isglass förra sommaren, men vi fyllde på förrådet för några dagar sedan, men nu såg jag i alla fall var han har dessa glassar i alla sina boxar.

Uppställning

Uppställning av all personal utanför en restaurang alldeles bredvid Shuanglong. Sånt här ser man överallt i Beijing och Kina överhuvudtaget. Det var allsång och diverse gymnastiska rörelser som gällde här, liksom för de anställda på en japansk restaurang som ligger på andra sidan av Shuanglong. Sen givetvis en “chef” som skriker ut dagens order om vad som gäller på restaurangen. Sköter man sig inte kan det bli ett antal armhävningar i “straff” som jag visat en gång tidigare just från denna restaurang!

Uppställning

Det är nästan militärisk disciplin som gäller vid dessa uppställningar

Svalka vid fontänen

På väg tillbaka från den sena eftermiddagspromenaden i värmen kommer här en bild från alla fontänerna vid huvudingången där många barn, föräldrar och mor- och farföräldrar samlas i skuggan och svalkan från vattnet både mitt på dagen och på kvällen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.