Nu har vår tillfälliga hyresgäst lämnat oss

Idag på morgonen var det dags för vår tillfälliga hyresgäst på norra balkongen att lämna oss i en kasse på Helenas pakethållare. När fågelexperten på hennes kontor såg fågeln sa han dock direkt att den var svårt sjuk och omedelbart skulle avlivas, vilket jag antar han ordnade med.

Han sa också att jag skulle ha decinficeringsmedel när jag rengjorde balkongen och jag var och handlade engånghandskar och “84 desinfection” och sen var det många omgångar med kokande vatten, svenska Yes och “84″ som spolades över golvet för säkerhets skull.

Vi hade massor med påsar med plastflaskor och tomburkar där och de som fågeln inte varit i kontakt med gav vi till den ytterst trevliga kvinnan som städar i trappan varje dag och det gjorde kanske hennes dag, för det var säkert 15-20 kronor. Resten av burkarna och flaskorna från stället där fågeln sovit senaste veckan åkte jag ned med i garaget och slängde i den stora soptunnan där.

Sen var det min tur att fixa mat och idag blev det köttfärssås och makaroner med sallad, men jag lyckades glömma tomaterna i såsen, men genom att blanda i lite ketchup blev det ändå helt OK.

Den tillfälliga hyresgästen lämnar oss

I påsen på pakethållaren finns den tillfälliga hyresgästen som nu lämnat oss

Kycklingvingar är dubbelt så dyra som kycklingfilé

Var även och handlade lite köttfärs till dagens köttfärssås, men bilden blir från kycklingavdelningen där man kan se att kycklingfilén kostar drygt en tia per halvkilo, men kycklingvingarna till vänster dubbelt så mycket! Lite annorlunda priser mot i Sverige!

Grodor till salu

På Yonghui kan man inte bara köpa levande fiskar och även få dem rensade om man så önskar. De har även levande grodor till salu för motsvarande 15 kronor per jin (halvkilo). Har ätit groda en gång för länge sedan och det smakar ungefär som kyckling, men det finns ju knappt något kött att äta, fast det tycker inte kineser som älskar att gnaga på benen när köttet är slut!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.