Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden

Idag var det Sveriges nationaldag och Svenska Ambassaden hade bjudit in till firande av denna dag i sin stora trädgård. Vi har varit med en gång tidigare, men då var det midsommarfirande och man fick själv ha med sig mat och dryck. Sedan förra året är det dock nationaldagsfirande och ett helsponsrat evenemang och all mat och dryck är helt gratis under kvällen. Det var mycket god “plockmat” i form av smårätter och dryck fanns allt från Pripps Blå, Mackmyra Whisky, olika sorters Absolut Vodka och olika röda och vita viner plus givetvis juice och vatten för de som inte önskade dricka starkare drycker.

Dagens inlägg får helt enkelt bli ett bildspel från evenemanget och det var säkert en bra bit över 500 personer där och vi fick bl a lyssna till The Original band of Abba Music som är Abbas gamla kompband som var med på Abbas turnéer på den tiden. De spelade helt rätt “sound” och de fyra lite yngre förmågorna som stod för sången var mycket bra och påminde mycket om Abba! Läs mer om och lyssna mer på bandet på deras hemsida http://theoriginalband.com/. Jag måste säga att jag tycker de var mycket bra!

Det är rätt nära till ambassaden eftersom tunnelbanan från Jinsong går raka spåret dit. Jag hade tänkt promenera till Jinsong, men buss 29 kom precis lagom så jag spenderade 40 öre på mitt trafikkort och hoppade på den och det är väl tre-fyra hållplatser till Jinsong, men det var skönt att slippa den kvalmiga värmen och komma in i bussen, som hade sin AC igång! Från tunnelbanana hoppade jag sen av stationen innan ambassaden eftersom jag hade gott om tid och tog sen en promenad, bl a till Yashow och några andra ställen innan jag styrde kosan mot ambassaden! Det var lite kö för att komma in för ambassadören personligen och några av de andra medarbetarna hälsade alla välkomna och tog i hand och växlade några ord.

När evenemanget var slut tog vi tunnelbanan tillbaka till Jinsong (2 yuan/kronor) och sen en taxi därifrån som alltid klarar sig till minimipriset 10 yuan/kronor.

En härlig kväll med god mat, dryck och underhållning och vi slapp helt det utlovade regnet så det blev en perfekt försommarkväll!

Nedan kommer 36 okommenterade bilder och det går som vanligt att klicka på varje bild för att se en större variant!

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden i Beijing onsdagen den 6 juni 2012

9 Responses to “Nationaldagsfirande på Svenska Ambassaden”

 1. allemand says:

  Yashow? Var du och shoppade eller gjorde något annat där?

 2. allemand says:

  Du vill inte svara eller?

 3. stenborg says:

  Hej allemand!

  Såg inte ditt svar förrän nu, nej det var inget läge att shoppa den dagen utan jag bara hälsade på några bekanta jag ibland brukar handla av. Det blir nog shopping där eller på Hongqiao eller Silk innan jag åker till Sverige nästa gång. Troligen Hongqiao där det alltid är skönt att slippa dividera om priser och direkt handla av Lisa och Sharon i bås 209 på andra våningen.

 4. allemand says:

  Tycker det är rätt kul att dividera med tjejerna när man kan göra det med ett leende. Dessutom rätt kul att lära dem nya svenska ord som de omsorgsfullt skriver upp och försöker uttala.

  Gillar däremot Hangzhou bättre än Beijing och de snyggaste tjejerna finns där enligt min kinesiska tjejvän. Hon har rätt, dessutom snyggt och rent jämfört med Beijing.

  Saknar Kina och HongKong eftersom jag spenderat så mycket tid och gambay där genom åren.

 5. stenborg says:

  Hej igen allemand!

  Visst är det kul att dividera med alla tjejerna på marknaderna när man vet de rätta priserna. De flesta är rätt dåliga på engelska och kan egentligen bara en massa försäljningsfraser, men det finns en del lysande undantag på otroligt intelligenta tjejer som jag omöjligen kan förstå varför de jobbar på såna ställen (men de kanske tjänar bra). Jag har skrivit om några av dem tidigare i denna bloggen och jag ska faktiskt ta bussen till Silk och förhoppningsvis träffa en av dessa tjejer och lämna över lite grejor till henne från Sverige!

  Ja, Hangzhou är en underbar stad och min fru är faktiskt född där, men har bott i Beijing i över 20 år och vi har varit i Hangzhou tillsammans några gånger.

  Sen håller jag bara med dig delvis om renheten, för en renare stad än Beijing i centrum har jag aldrig sett i hela världen. Däremot om man kommer utanför andra ringvägen håller jag med om att det kan vara lite “skräpigt” i vissa områden, dock inte där vi bor för där går en mindre “armé” av städare hela dagarna och sopar t o m minsta lilla löv som faller från träden.

  Förstår helt att du saknar Kina, det gör jag varje gång jag är i Sverige!

 6. allemand says:

  Kommer inte ihåg numret men rakt innanför dörren på vänster sida om du går in stora ingången från avenyn finns ett trevligt gäng på Silk.

  Också några våningar upp, där vår Drottning handlade smycken är ett stånd med trevliga försäljare. Min fru handlade lite Jade-smycken där, liknande de vår Drottning köpte. Om du inte sett det tidigare så har de ett foto på Drottningen i butiken när hon handlar.

  Bottenvåningen är mera djungelns lag med hetsiga säljare. Förstår dem i och för sig att de måste sälja.

  I Beijing har jag mest på Holiday Inn för att det var nära till Ericsson, men också SAS Radisson mest på bonuspoäng dock, hyfsat nära till tunnelbanan.

 7. stenborg says:

  Tror jag vet vilka du menar där till vänster direkt från huvudingången! De är mycket trevliga och säljer även tröjor åt engelsmannen som blev årets företagare för en del år sedan, kommer inte ihåg vad han heter men har varit i hans affär i en annan del av Beijing och bl a träffat hans två små döttrar.

  När du nu skriver det så har jag nog sett bilden på Silvia där, även om jag inte varit någon frekvent besökare på just den våningen! Ska se om jag kan ta en “bild på bilden” vid nästa besök!

  Ja, det är “djungelns lag” på både Silk och Hongqiao, Yashow är faktiskt lite lugnare för där kan man t o m kolla runt på egen hand, åtminstone i vissa av “affärerna”. Allra värst var dock det nya varuhuset som ligger bakom gamla Hongqiao och heter “Tianya Hongqiao Market”, där blev man åtminstone tidigare i princip insläpad i båsen av vissa försäljerskor och fick ofta rätt pris direkt! Finns några bilder därifrån på

  http://stenborg.com/beijing2007/tianya-hongqiao-market.htm

  Där finns även bild på en av de tjejerna som jag menar är totalt överkvalificerad för att jobba på ett sådant ställe och hon har förhoppningsvis gått vidare i livet och hittat något bättre jobb för jag har inte sett henne någon mer gång!

  Hotell har jag aldrig bott på i Beijing, men närheten till tunnelbanan är rätt viktig! Vi bor på kort promenadavstånd från Panjiayans gigantiska antik- och loppmarknad och snart öppnar den nya tunnelbanestationen där som en förlängning av linje 10 som nu har ändstation i Jinsong! Då blir det betydligt närmre att promenera till tunnelbanan och det kommer snart en station ännu närmare på linje 10.

 8. allemand says:

  Jag säger som en elev i Nanjing sade till mig med glimten i ögat, ni vita ser likadana ut. Apropå tjejerna, efter man har varit i Östern ett tag så ser man verkligen skillnaden i utseende.

  Kul och titta på dina bilder, väcker minnen. Det som jag kommer ihåg från Beijing är Sommarpalatset och dess marmorskepp. Plus att Joseph Sun som han heter på engelska berättade att de hatar fransmän för de högg huvudena av nästan alla Budda-statyer som finns i Sommarpalatset.

  Om du inte sett det tidigare så kolla nästa gång.

 9. stenborg says:

  Helt klart är det så allemand!

  I Kina säger man att alla västerlänningar ser likadana ut, precis som västerlänningar på tillfälligt besök tycker att alla asiater ser likadana ut! Det är en enorm skillnad i utseende och nu kan jag nästan se från vilka delar av Kina olika människor kommer! “Vann” t o m en intern tävling med några vänner där man skulle avgöra om människorna på bilderna kom från Kina, Japan eller Sydkorea!

  Det är naturligtvis totalt fel att alla asiater ser likadana ut och det är något man lätt upptäcker efterhand ju längre man stannar i Kina eller i Asien.

  Marmorskeppet har jag bara sett en gång vid första besöket här för snart fem år sedan, men nu tror jag tunnelbanan går ända fram till Sommarpalatset till skillnad från den gången, så det lär nog bli något besök där snart!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.