Härligt att se att nya medier verkligen påverkar!

Det blev ingen fotboll inatt heller, så jag vaknade upp i vanlig tid vid 06.00 och satt vid datorn ett par timmar. Otroligt kul att läsa att Avpixlats kampanj mot SVT och SR gjort att så många valt att säga upp sin TV-licens att deras hemsida för uppsägningar tillfälligt kraschade igår! Jag har skrivit ett inlägg kring detta i Karlskronabloggen och där finns även länkar till en mycket bra artikel på Fria Tider och även till den numera uppdaterade artiklen på Avpixlat.

Karlskronabloggen: “Radiotjänsts uppsägningssajt kraschade igår”

De nya medierna som t ex Avpixlat, Fria Tider, Fria TT och Sweden Confidential gör verkligen skillnad och får större och större makt i det Sverige som idag mest liknar kommunistdiktaturen Nordkorea oavsett om det gäller statsfinansierade medier eller tidningar som Aftonbladet och Expressen m fl.

Idag är det sommarlov på gång och jag har just varit och mött Lucky som kom med taxi till norra ingången med två stora väskor som var tunga som bly, antar det är en massa böcker för studier under lovet. Vi får se om det blir någon fortsättning i den skolan där hon nu bott senaste året. Den ligger helt i andra änden av Beijing så det är för långt att pendla varje dag, men det var tyvärr enda alternativet i höstas.

Dagens bild får bli från Yonghui där grisfötterna kostar cirka 15 kronor halvkilot. Inget jag någonsin köpt eller någonsin kommer att köpa! För min del var det riktig storhandling och jag handlade nästan för en svensk hundralapp, men det var mest för att en speciell majsolja var lite dyr. Jag har lovat fixa pasta och köttfärssås ikväll och det brukar jag inte misslyckas med! Glömde i och för sig att köpa tomatpuré, men vi har tillräckligt av både det och tomater så det räcker till dagens middag!

Betalade för första gången med mitt nya kinesiska bankkort och det fungerade klockrent! I och för sig samma som innan, men ett nytt kort eftersom det gamla spruckit just där magnetremsan är. Det fungerade bra efter lite tejpning, men säkrast med ett nytt kort! Finns en rolig dolda kameran (Just for laughs) från Kanada på YouTube när en affär drar sönder kundernas bankkort och det var nog den jag tänkte på när jag bytte!

Grisfötter till salu på Yonghui

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.