38 grader och nästan en heldag med Ella

Idag steg jag inte upp och kollade fotboll, men var uppe rätt tidigt och kollade sammandrag av nattens två matcher. Lite överraskande att Ryssland och Polen blev utslagna, men det är en av tjusningarna med fotboll att det inte alltid är “bästa laget” som vinner.

Sen jobbade jag lite och sen kom Ella och hennes mamma strax efter tio. Ellas mamma gjorde sin underbara köttsås som vi sen åt tillsammans med nudlar, grönsaker och ägg. Ellas mamma gick sedan iväg på egna äventyr några timmar medan vi tog hand om Ella och bl a promenerade bort till änderna , där det bl a var ett nytillskott i någon av familjerna med åtminstone åtta små ungar. Ella matade de större änderna med min nykokta pasta och jag hade en liten bulle jag kunde ge till småttingarna. Vi var även ett kort besök på biblioteket i bostadsområden inna jag gick bort till Yonghui och handlade köttet till middagen, men bort till Shuanglong och handlade lite isglassar för sju kronor! De är ungefär som Piggelin i Sverige fast betydligt större och för sju kronor får man 14 sådana isglassar som är underbart goda i den extremvärme som gäller just nu!

Sen var det bara att ge sig på middagen och det blev den mest vanliga varianten med fläskfilé i en löksås och sedan två olika sallader och den går alltid hem. Vi lekte sedan med Ella och följde dem sedan hem på kvällen i traditionell kinesisk stil!

176-smaander

Nykläckta småänder som gillade mina små brödbitar

Ella kör samma skämt som jag gör

Mycket intressant! Jag brukar ofta skämta med telefonen när alarmet ringer på morgonen och även under andra tider, men Ella har absolut aldrig hört detta någon gång. När kineser pratar i telefon är det vissa fraser som ständigt återkommer särskilt i början och slutet av samtalen och Ella hade helt klart också snappat upp detta för hon körde säkert tio “samtal” som var mycket roliga och jag fyllde på med några “samtal” samtidigt under de närvarandes skratt. Ska se om jag kan fixa någon ljudinspelning på ett kinesiskt samtal för det är fantastiskt roligt att höra vissa fraser som upprepas hur många gånger som helst!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.