Svårt att skilja på norr och söder och B och D

Idag bestämde vi att jag skulle hänga med Helena och hennes arbetskamrater på lunch i en restaurang i Hujialou som även är en tunnelbanestation på linje 10 från Jinsong och vi skulle träffas där klockan 12.00. Jag skulle välja nordvästra utgången så skulle de sedan hämta mig där, fast just idag fanns ingen nordvästra utgång eftersom de höll på med renoveringsarbeten, så jag gick ut i nordöstra ingången och gick sedan över till nordvästra delen på andra sidan tredje ringvägen och satte mig att vänta i värmen. De lyckades dock inte hitta mig så vi bestämde att jag går tillbaka till uppgången jag använde, vilket är uppgång B som ligger på östra sidan om ringvägen. Det var många samtal och försök till förklaringar och kontentan blev att det var uppgång SYDväst (D) jag skulle använt, för där låg restauarangen alldeles bredvid! Beviset för att det stod “Northwest” på den lapp jag fick ligger dock nu i en papperskorg i området!

Denna cirkus tog väl närmare en halvtimme och jag förklarade sen för Peter (som pratar perfekt engelska) om språkförbistringen mellan norr och söder och B och D och han konstaterade kallt, men mest på skämt, att det är samma problem för alla kvinnor i Kina. Vi fick sen en riktigt god lunch iform av tiotalet rätter och sedan var det rätt många kinesiska öl som slank ner under den drygt timslånga lunchen!

Efter lunchen återvände de andra till sina kontor och jag hade redan tidigare bestämt mig för att promenera ned till Silk Market, som ligger inte alltför långt därifrån. Träffade en av de tjejerna jag brukar prata med och hon var lite nedstämd och tyckte affärerna gick dåligt. Det var först lite senare jag förstod varför eftersom inga av märkesvarorna som fanns tidigare nu finns till försäljning, utan det är bara kinesiska märken. Pratade bl a med en svensk familj som var mycket besviken över detta och det var heller inte alls samma stämning bland försäljarna att locka in besökaren i just sitt bås som tidigare.

Jag var ju på ett hastigt besök på Yashow tidigare, men jag tänkte inte alls på att det var annorlunda mot tidigare. I morgon eftermiddag tar jag bussen till Hongqiao och kollar med Lisa och Sharon vad som hänt inom detta område. Jag hade en Ganttröja på mig idag och en av försäljerskorna sa hon kunde fixa såna för vanliga priset 40 yuan så de finns kanske i “kulisserna” någonstans.

Även skoavdelningen var totalt förändrad och alla tiotusentals Converseskor som tidigare funnits lyste helt med sin frånvaro! Ska bli intressant att se om det är likadant på Hongqiao i morgon! Sen blev det buss 28 tillbaka och promenad från Panjiayuan efter att ha inmundigat en iskall Tsingtao i den lilla jourbutiken där jag brukar handla i ibland!

Uppgång B på Hujialou

Uppgång B på Hujialou

Jätteskärmen vid ett av två Soho i Beijing

Det finns åtminstone två Soho i Beijing, ett i Sanlitun och ett på min promenadväg ner till Silk Market. Nedanför den jättelika skärmen finns ingången till området.

Bleu Marine

Alldeles nära Silk Market finns ovanstående Bleu Marine som måste ha någon anknytning till Danmark med tanke på alla skyltar

Gymnastik inför kvällens arbete

På väg tillbaka för att handla lite småsaker på Shuanglong hade en av restaurangerna uppställning och gymnastik utanför. Jag tog med den lilla kameran en film på drygt en minut och bilden ovan är en skärmdump från den. Ska se om jag hittar något bra program att konvertera dessa filer till YouTube-format och lägga in i bloggen. En minut blir cirka 1oo megabyte i full-HD och absolut superb kvalitet! Otroligt att en så liten och så billig kamera kan ge sån kvalitet!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.