Idag – en hemmadag med jobb och lite annat

Idag är det Lövmarknad i Karlskrona och det hade varit kul att vara där, det är inte så många Lövmarknader jag missat genom åren, men nu är det två i rad! Det blir ett kort inlägg idag för jag har jobbat en del med att svara på mail och “prata” med en arbetskamrat via Skype så det blir bara två kommenterade bilder nedan!

Slarvig postutdelare

Den som delar ut posten på förmiddagarna i denna uppgång av bostadsområdet är mycket slarvig och låser aldrig postboxarna efter utdelning av posten. Det brukar vara låst framåt eftermiddagen igen, men här kan ju vem som helst plocka åt sig vad de vill av posten till de andra som bor här.

Vad var det som föll här?

Förra helgen hörde vi ett enormt brakande ljud uppifrån och såg sedan något stort falla ned utanför det stora panoramafönstrert i vardagsrummet, men vad det var kunde vi inte se från balkongen. Det måste varit något mycket stort och tungt för det är en rejäl skada i trappan vid ingången och det är just där man står när man använder sin “tag” för att dörren ska öppnas så det var tur inte någon var på ingång för då kunde det slutat mycket illa!

Hade det varit i “Nya Sverige” skulle jag gissat på att det var någon kvinna eller ung tjej som blev utkastad från balkongen, men sånt förekommer naturligtvis inte i Beijing och då hade det såklart även sett helt annorlunda ut vid platsen för “nedslaget”.


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.