Midsommarafton men även helgdag i Kina

Idag är det midsommarafton och det blir många danser kring midsommarstänger i Sverige. Vi klarade ju av det redan på nationaldagen den 6 juni här i Beijing, men det är faktiskt helgdag här också. Vet inte exakt vad den heter för helgdagar ändras år från år, men det ska vara en speciell dag när familjen samlas och äter en speciell sorts mat, Vi får se vad det, den verkar strax vara färdig och Helenas äldre bror har kommit upp från Ningbo och är här med Ella och hennes mamma, som ju nu bor i Beijing.

Spolning utanför huvudingången

Idag blev det bara ett kort besök på Shuanglong för att handla lite drycker till middagen och på vägen tillbaka var det vattenspolning utanför huvudingången! Fick även med en Carrera till vänster som har en märklig parkering, men har man flotta bilar brukar det gå att parkera lite udda. Jag har ju tidigare lovat att ta lite bilder på bilar i garaget under området. De blir mer och mer exklusiva, men ännu inte lika extremt som i våra finsk/kinesiska vänners garage där det nästan bara var Lamborghini, Lexus, Aston Martin och liknande. Deras rätt nya Mercedes är nästan den minst exklusiva i det garaget!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.