Huvudnyheten i Kina idag

Vaknade rätt tidigt som vanligt och slog på TV:n när det var fem minuter kvar av Tyskland-Italien och det stod 2-0 till Italien. Tyskland fick ett tröstmål på straff alldeles i slutet. Lite överraskande för mig, för jag trodde Tyskland skulle vinna rätt lätt för de har till och från spelat fantastisk fotboll, men jag tror förbundskaptenen mixtrar alldeles för mycket med laguppställningen. Idag var åtminstone inte en spelare med som borde varit med inte i laget!

Huvudnyheten annars i Kina är att landets första kvinnliga astronaut nu återvänt till jorden efter två veckor i rymden! Det var direktsändning i morse på massor av kanaler och även engelskspråkiga CCTV 16 och t o m CNN hade direktsändning!

Nu ska jag strax fixa lite klyftpotatis i ugnen och sedan även göra någon form av kötträtt, får se vad det blir. Har slut på olivoljan, men det har funkat bra med en kinesisk variant senaste dagarna, så vi får se hur det blir med dessa potatis! För att steka köttet vet jag redan att det fungerar lika bra!

Har “lånat ut” min lilla kamera idag, så dagens illustrationer får bli från den stora kameran och på TV:n under tiden direktsändningen pågick. Finns även ett YouTube-klipp i Karlskronabloggen från landningen!

Två av astronauterna är ute ur kapseln

De två manliga astronauterna är ute ur kapseln och har burits iväg på stolar eftersom man förlorar så mycket muskelkraft under två veckor i viktlöst tillstånd

Liu Yang kommer ut från kapseln som Kinas första kvinnliga astronaut

Liu Yang kommer ut från kapseln som Kinas första kvinnliga astronaut

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.