Ny månad och semester i Sverige

Idag kom värmen tillbaka till Beijing och det var 35 grader så vi körde igång luftkonditioneringen i lägenheten och de hade även den igång både på Shuanglong och Yonghui när jag var där! Tog även sent på eftermiddagen en långpromenad på en och en halv timme bl a förbi ett av varuhusen har jag brukade handla på tidigare Jingekelong. Det finns flera Jingekelong i omgivningarna, men det var det närmaste och kommer på en bild nedan! Ligger väldigt nära OS-arenan där det var badminiton och gymnastik under OS 2008 och det är väl tio minuters promenad dit.

I övrigt blev det mest några timmars arbetande och lite blandade kinesiska och andra rätter till lunch och middag. Tror dock att mina klyftpotatis till middagen var mest uppskattade och de fungerade perfekt med den kinesiska majsoljan som jag blandar med klyftorna och olika kryddor och sedan grillar i ugnen! Finns absolut ingen anledning att längre köpa olivoljan som kostar ungefär fyra gånger så mycket och faktiskt t o m är dyrare än olivolja i Sverige!

1 juli 2012 i Beijing

Till höger Jingekelong dit jag nästan alltid gick och handlade under mina första vistelser i Beijing. En bit i fjärran alldeles till vänster ligger den UFO-liknande arenan där Kina tog hur många guldmedaljer som helst i gymnastik och badminton under OS 2008.

1 juli 2012 i Beijing

Det är enorma tunnebaneprojekt på gång i Beijing just nu med nya linjer och här är en som ligger några hundra meter norr om just ovanstående Jingekelongvaruhus. Det är nya “smålinjer” som kommer alldeles i omgivningarna till Hongyan Road, men jag längtar mest efter att stationen i Panjiayan ska öppna och senare även den vid Huawei Bridge. Där är det tio minuters promenad som gäller och direktkontakt med de stora linjerna. Jag har inte satt mig in i de nya mindre linjerna, men det är möjligt att det går att hitta intressanta sätt att åka in till centrum även dessa vägar och här finns åtminstone två stationer som snart kommer mycket nära!

Sitta på huk i värmen

En rätt vanlig vy i Beijing att folk sitter på huk i värmen i väntan vid busshållplatser eller när man pratat i mobiltelefon som kvinnan på bilder gör!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.