Ännu en hemmadag men nu blir det ändring

Den här vistelsen i Beijing har varit lite annorlunda mot tidigare eftersom jag haft ett uppdrag att sköta i Sverige och jag tycker det har fungerat bra, även efter jag gick upp i arbetstid för en knapp månad sedan! För min del är det helt perfekt att kunna jobba när jag vill oavsett om det är helg eller vardag och när mina “arbetskamrater” i Sverige inte är online. Ungefär så som jag jobbar för mitt eget företag oavsett om jag är i Karlskrona eller Beijing.

Idag är det fredag och grymt med folk på Yonghui som ska handla, men det är aldrig några köer i kassorna. Vi bestämde att jag skulle fixa potatismos om något kött till middag och då hakade givetvis även Ellas mamma på och ville komma med Ella så det blev potatismos med fläskfilé i en löksås med gul lök, vitlök, citron mm och två olika sallader. Helt OK faktiskt och det blev “tabberas” på allting, fast just fläskfilén var det nog bara jag och det mycket ovanliga fyraåriga kinesiska barnet Ella (som inte gillar ris) åt! Hon och jag “skålade” med gafflarna och sa “ganbei” (botten upp) för varje köttbit vi åt, medan de andra tre höll sig till potatismoset, såsen och salladerna.

Sen följde vi i vanlig ordning Ella och hennes mamma hem och nedan kommer tre bilder!

Vattenformationer

Tog en hastig promenad till Shuanglong och handlade och på vägen dit såg jag ovanstående märkliga vattenformationer nedanför de små vattenfallen vid norra huvudingången till bostadsområdet.

Flyttning av piano eller vad?

På väg tillbaka från Shuanglong såg jag ovanstående ekipage med fyra män som skulle flytta något som jag tror var ett piano in till någon lägenhet i en av uppgångarna innan där vi bor. Det var mycket häftiga diskussioner där innan de kom överens om hur de skulle fortsätta bäranndet!

6-7-3

Pippi Långstrump i Ägget. Vi har nu fått tre biljetter och jag ska gå med Ella och hennes mamma och kolla på en kinesisk version av Pippi Långstrump i den rätt nya spektakulära huvudarenan för teater och konserter i Beijing som kallas för “Ägget” p g a dess form och som ligger alldeles  vid Himmelska Fridens Torg. Lite dyra biljettpriser enligt min mening, men det ska helt klart bli intressant att se detta evenemang!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.