Lunch på KFC och sedan utsökta jiaozi till middag

Idag lördag blev en lite ovanlig dag för jag hade en “date” med Ella och hennes mamma på närmaste KFC för att äta lunch. Närmaste KFC ligger i samma byggnad som Yonghuivaruhuset och jag blev lite försenad eftersom jag ville hänga upp tvätten, men Ella var fullt sysselsatt i aktivitetsavdelningen utanför KFC. Ungefär som McDonalds i Karlskrona, men tio gånger fler aktivititeter och personal på plats som tar hand barnen inom alla delar av denna avdelning”.

Ellas mamma bjöd sedan på lunchen och det var helt klart riktigt gott. Har faktiskt inte ätit varken på KFC eller McDonalds under två månader i Beijing, så det smakade riktigt gott!

Sen gick vi tillbaka hem och Ellas mamma gick vidare på egna äventyr medan Ella följde med mig hem efter en liten omväg i bostadsområdet!

Några timmar senare gick vi ut igen för att mata änderna och ankorna utanför en av restaurangerna i området och de gillade verkligen vårt bröd och även småfåglarna högg in på det vi erbjöd! Det är helt otroligt vad mycket mer småfåglar som finns, inte bara här, utan även i alla parker i Beijing jämfört med när jag var här första gången för fem år sedan!

Ella älskar verkligen den långa hängbron som nu är renoverad och det är nu helt är säkert att springa fram och tillbaka utan att riskera att falla ned mellan repen så det blev många löpningar på den även för min del!

Sen blev det hemtillverkarde jiaozi (=dumplings, kroppkakor) som Helena med viss hjälp av Ellas mamma fixat till middag och de är så otroligt mycket godare än de vi åt på en restaurang för några dagar sedan och som jag då klagade på! Sen följde vi efter middagen och lite lek givetvis i vanlig ordning Ella och hennes mamma hem till deras lägenhet!

Klicka på varje bild för en större variant!

Lekavdelningen på Yonghui

En liten del av lekavdelningen på Yonghui

Ella äter kyckling

Ella äter kyckling. Det är inte bara burgare man får om man köper “Dagens” på KFC utan det ingår även lite kyckling som kineser gillar att gnaga på! De var faktiskt rätt goda, även om jag föredrar kyckling utan ben!

Ella med sin leksakshund

Ella med sin leksakshund och här är vi på väg för att mata änderna och ankorna utanför restaurangen mitt i området.

Ella på den älskade längsta hängbron i bostadsområdet

Ella på den älskade längsta hängbron i bostadsområdet

Ella på en av de mindre hängbroarna som går över hela hjärtat av bostadsområdet

Ella på en av de mindre hängbroarna som går över hela hjärtat av bostadsområdet. Nedanför syns den lilla passagen där man får gå över stenar för att komma dit där ankorna och änderna håller till.

Skönt med en liten eftermiddagstupplur

Skönt att göra som många kineser gör och ta en liten eftermiddagstupplur medan Ella sysselsätter sig själv i bakgrunden

Intressant man som fångade syrsor som satt i ett träd

Det här har jag aldrig sett tidigare, det var en man som med ett långt utdragbart fiskespö fångade syrsor som satt i ett träd alldeles vid huvudingången till bostadsområdet i norr. Han placerade dem sen i en stor burk med nätgaller och det var helt fascinerande att se hur otroligt skicklig han var på att fånga syrsorna! Ella kollade mest i burken med de fångade syrsorna och hade även en lång konversation med mannen, men tyvärr förstod jag inte så mycket av det pratet!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.