Långpromenad med besök på loppmarknad

Söndag 16 november 2008
Sov ett par timmar extra idag också och det kändes inte helt bra när jag vaknade, men efter ett antal muggar av Zoega Mollbergs Blandning och lite kinesisk medicin kändes det klart bättre.


Mitt internationella morgonkaffe: Mollbergs Blandning tillverkas i Sverige av kaffebönor från Kenya och bryggs i en kaffebryggare från Tyskland med vatten från Kina som rinner genom ett kaffefilter från Japan innan det är färdigt att dricka.


Den kinesiska förkylningsmedicinen Chai Yin Kou Fu Ye som kommer i förpackningar om sex flaskor à två centiliter. I flaskorna stoppar man ett litet mycket smalt sugrör och man dricker sedan långsamt dessa två centiliter tre gånger om dagen i tre dagar. Sen är man förhoppningsvis bättre!

Vid elvatiden kände jag mig rätt OK och efter en rätt lång promenad i det härliga vädret kändes det ännu bättre. Jag gick en runda bort till den jättestora loppmarknaden på Pananjunan Street som är mest värd att besöka just på söndagar. Jag har dock varit där rätt många gånger så det blev bara ett kort besök. Det blev en lite längre promenad än jag tänkt mig och jag passade även på att handla bl a lite bröd och hårschampo av samma samma sort som jag använder hemma. Lite dyrare än de inhemska märkena, men ändå betydligt billigare än vad motsvarande flaska kostar i Sverige.


Denna man ser jag nästan varje dag där han står i samma gathörn och säljer jättestora vattenmeloner från sin vagn.

Efter en nudellunch har vi nu tagit det lugnt hela eftermiddagen och kollat DVD och uppdaterat några sidor på nätet och nu väntar hemlagade jiaozi till middag. Det är ungefär som små svenska kroppkakor och riktigt gott.

Avslutar dagen med en rolig bild jag hittade pa nätet! Den har ingenting med Kina att göra, även om det finns kineser som äter sådana djur, åtminstone i södra Kina.


Detta kan man val kalla en Hot Dog


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.